Εμμανουήλ Καραλής: Η μάχη του με την κατάθλιψη και οι κρίσεις πανικού

Εμμανουήλ Καραλής

Όσα είχε αποκαλύψει για τη μάχη που έδωσε και τη νίκη του.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινοι μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και το πρώτο του ολυμπιακό. Μπορεί ο αθλητής τώρα να βιώνει την απόλυτη δόξα με το κατόρθωμά του, αλλά στο παρελθόν τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα καθώς, όπως είχε αποκαλύψει σε ανάρτησή του στο Instagram το 2022, είχε δώσει μάχη με την κατάθλιψη.

«Μετά από έναν τραυματισμό που είχα κατά τη διάρκεια της σεζόν του κλειστού στίβου, ακολούθησε μια σειρά περιστατικών τα οποία κατάφεραν να μειώσουν πλήρως το ηθικό μου.

Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο “κακός” Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε.

Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος.

Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου» είχε αποκαλύψει ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη και να σκαρφαλώσει πολύ ψηλά.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα, με τον πατέρα του να είναι από τον Πύργο Ηλείας, ενώ η μητέρα του από την Ουγκάντα. Έχει και μια δίδυμη αδερφή, την Αγγελική.