Έλενα Τοπαλίδου: «Έχω σταματήσει σε STOP και περιμένω να γίνει πράσινο»

Ελένη Τοπαλίδου

Η Έλενα Τοπαλίδου αποκαλύπτει γιατί θα αφιέρωνε το βραβείο Όσκαρ σε έναν περιπτερά από τον Βαρδάρη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Γεια Σου» παραχώρησε η Έλενα Τοπαλίδου. Η γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια μίλησε στον δημοσιογράφο Τάσο Μπιμπισίδη για τη μεγάλη της αγάπη, το μπαλέτο, ενώ αποκάλυψε και ένα αστείο περιστατικό που της συνέβη με έναν περιπτερά στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν τελείωσα σχολή υποκριτικής, δεν λεγόμουν ηθοποιός. Είχα μεγάλο πρόβλημα με το τι να λέω ότι είμαι, ήμουν λίγο ανένταχτη. Πλέον δηλώνω ηθοποιός» αναφέρει η Έλενα Τοπαλίδου.

Το μεγάλο της πάθος, όπως παραδέχεται, είναι το μπαλέτο. «Ξεκίνησα μπαλέτο από περίπου 9 χρονών. Ίσως από τα πιο δύσκολα πράγματα του κόσμου. Καταπόνεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου μέχρι τελικής πτώσεως. Είναι ένα είδος ναρκωτικού. Το κάνω ακόμα, γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Πλέον έχει γίνει η προσευχή μου. Είναι η πρωινή συνάντηση με τον εαυτό μου. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 5:40 και κάνω μπαλέτο στην κουζίνα περίπου μία ώρα».

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί στην απονομή των Όσκαρ, σε περίπτωση που η ταινία «Μαγνητικά Πεδία», στην οποία πρωταγωνιστεί, κερδίσει το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας, δηλώνει: «Με έχω φανταστεί στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Θα φορέσω κάτι του Μπράτη, το ‘χουμε κλείσει».

Μάλιστα, αποκαλύπτει σε ποιον θα… αφιερώσει το χρυσό αγαλματίδιο, εάν τελικά το κερδίσει.

«Ήμουν στη Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό, ήταν νύχτα και ήμουν πολύ σκοτεινή, έβρεχε, ήταν απαίσια. Ήθελα να κάνω γουρουνιά, να πάρω γαριδάκια. Πήγα σε ένα περίπτερο, ήταν ένα νεαρό παιδί, ο Δημήτρης. Με ρωτάει: ήσουν στα Μαγνητικά Πεδία; Του λέω ναι κι αν πάμε στα Όσκαρ θα πω: στον Δημήτρη απ’ τον Βαρδάρη το αφιερώνω το βραβείο».

Τέλος, η Έλενα Τοπαλίδου δεν παρέλειψε να μοιραστεί ένα αστείο περιστατικό από την καθημερινότητά της, το οποίο αποδίδει στην αφηρημάδα της. «Έχω σταματήσει σε STOP και περιμένω να γίνει πράσινο, πολλή ώρα. Και γυρίζω και πίσω και λέω: Τι κορνάρεις; Δε βλέπεις ότι είναι κόκκινο;».