Συντήσαμε τον Έκτορα Μποτρίνι στο υπο κατασκευή εστιατόριο του… η τοποθεσία του οποίου αποτελεί ακόμα επτασφράγιστο μυστικό! (και εμείς δεν θα σας το αποκαλύψουμε, παρά μόνο όταν έρθει η ώρα!). Ο δημοφιλής σεφ μας μας μίλησε γεμάτος ενθουσιασμό για το Project’s Project…
– Κύριε Μποτρίνι με ποιό κριτήριο επιλέξατε τα παιδιά;
Επέλεξα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη να δουλέψουν, όπως η Πίστη της οποίας η πρώτη κουβέντα ήταν: «Εγώ έρχομαι και λάντζα. Ο Αρτέμης αποτελεί ανάλογη περίπτωση. Από τα πρώτα του λόγια ήταν: «Ακόμα και αν δεν περάσω, στείλε με στο μαγαζί σου στη Κέρκυρα να δουλέυω και ας μην πληρώνομαι, αρκεί να μαθω». Οι περισσότεροι έχουν φοβερά οικονομικά προβλήματα και στην αρχή είχαν σοβαρό πρόβλημα προσαρμογής στην ομάδα. Θέλω επίσης να τονίσω πως το παιχνίδι δεν είναι στημένο! Έχουμε κόψει πολλά πλάνα, με μεγάλες εντάσεις ανάμεσα στα παιδιά.
-Τι απαντάτε σε όσους πώς το ισχυρίζονται αυτό με αφορμή μάλιστα την συμμετοχή του Χρήστου, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε διαφημιστικά και σήριαλ;
Τον Χρήστο δεν τον ήθελε κανείς ακριβώς για αυτούς τους λόγους. ‘Ολοι έλεγαν: «ήρθε γιατί είναι της τηλεόρασης». Αυτό όμως είναι ψέμα! Ο Χρήστος είναι το προσωπικό μου στοίχημα! Αυτή την στιγμή τεχνικά ανήκει στους πέντε καλύτερους της κουζίνας.
– Έντονα έχει σχολιαστεί και η προσωπικότητα του Σταμάτη. Έχει τσακωθεί σχεδόν με όλα τα παιδιά, είναι αθυρόστομος και συνεχώς απειλεί…Εσείς δέχεστε τέτοιου είδους συμπεριφορές στην κουζινα σας;
Όχι, αλλά αυτός έχει μείνει ακόμα μέσα, γιατί έχει καλό χέρι. Άν μπορέσει να χαλιναγωγήσει αυτή την brutal συμπεριφορά, θα τα πάει καλά! Θα γίνει καλός ηγέτης στην κουζίνα και χρειαζόμαστε απο τέτοιου είδους προσωπικότητες.
– Από τα πρώτα κιόλας επεισόδια είδαμε να έχει αναπτυχθεί φλερτ ανάμεσα στην Κατερίνα και τον Χρήστο. «Χωράει» θεωρείτε ενας έρωτας στην κουζίνα;
Ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη επανάσταση του ανθρώπου! Το θέμα είναι όμως να μην έχουμε προβλήματα στην κουζίνα, γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να τους βάλω σε διαφορετικά πόστα(γελια). Είναι πολύ αγνό αυτό που έχουν τα παιδιά, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον…με την ευχή μου!
-Ποιό συμμετέχοντα θεωρείτε αδύναμο κρίκο, αλλά και από ποιόν περιμένετε τα περισσότερα;
Αδύναμοι κρίκοι δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή. Αυτό θα φανεί όταν ξεκινήσουνε να εργάζονται κανονικά στο εστιατόριο. Εκεί θα φανεί ποιοι θα αντέξουν. Αυτός που εγώ πιστεύω ότι ίσως εξελιχθεί περισσότερο είναι ο Αρτέμης. Είναι νέος, το θέλει πολύ και έχει αφοσιωθεί απόλυτα.
– Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι τα παιδιά δεν επιθυμούν την λάντζα;
Απο εκεί πρέπει να ξεκινήσουν! Πρέπει να σεβαστούν και την δουλειά του λαντζιέρη, ώστε όταν εργαστούν κανονικά να μην του πετάνε την κατσαρόλα απο μακρυά λες και η κουζίνα είναι γήπεδο του μπάσκετ…
-Οι καθηγητές είναι πολύ πιο αυστηροί, σε σχέση με εσάς. Είναι εντολή δική σας αυτή;
Θα μπορούσα να πω ναι! Προσωπικά, προσπαθώ να κρατήσω τις ισορροπίες. Οι καθηγητές πρέπει να τους «τα χώνουν»! Όταν θα ανοίξει το εστιατόριο θα τους «τα χώνω» εγώ! Εξάλλου στην κουζίνα δεν πας ποτέ καλά. Αν νομίσεις ότι πήγες καλά το έχασες…
-Ποιά πιστεύτε πως πρέπει να είναι η προσωπικοτητα ενος μάγειρα;
Ο μάγειρας δεν πρέπει να καβαλάει το καλάμι! Υπάρχει κόσμος που μαγειρέυει και νομίζει ότι είναι καρδιοχειρούργος. Ο μάγειρας πρέπει να έιναι ταπεινός, να εκφράζεται μόνο μέσα απο τα πιάτα του.
Ο Έκτορας Μποτρίνι στην αυλή του νέου εστιατορίου του.
Ο Έκτορας Μποτρίνι,ο καθηγητής Παύλος Μανωλάς και τα παιδιά στην καινούργια αυλή!
– Έχετε δηλώσει πως το εστιατόριο αυτό είναι «ένα προσωπικό στοίχημα» για εσάς. Πώς επιλέξατε να το διαμορφώσετε;
Έχω εστιάσει στην κουζίνα. Μαζί με τους συνεργάτες μου, επιλέξαμε την πιο προηγμένη τεχνολογία για τον χώρο αυτό. Συγκεκριμένα, αυτή είναι φτιαγμένη απο τρία υλικά: το ανοξείδωτο που συμβολίζει την καθαριότητα, το γυαλί γιατί η κουζίνα δεν έχει μυστικά, αλλά και τη «σκουριά» που συμβολίζει την γη και γιατί εξάλλου όλα τα προιόντα που θα χρησιμοποιούνται θα είναι βγαλμένα απο την γη!
Σεφ σε δράση!
Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή!
Ρεπορτάζ : Μαργαρίτα Ξενου.
Διαβάστε επίσης: Οι παίκτες του Botrini’s Project μας συστήνονται!