Zappit

Έξαλλος ο Ανδρέας Καραγιάννης στο Πρωινό: «Τα στήθη και τα μπούτια στις εκκλησίες δεν θα γίνονται ανεκτά»

«Τα χρυσά και τα πλουμιστά είναι ένα παραμύθι που λέτε συνέχεια όλοι δυστυχώς. Έτσι είναι το τελετουργικό, δεν θα απολογηθούμε για τα άμφια των παπάδων», είπε ο Ανδρέας Καραγιάννης.

Στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» βγήκε σήμερα ο Ανδρέας Καραγιάννης, προκειμένου να σχολιάσει με τη σειρά του το περιστατικό που συνέβη σε γάμο στην Παιανία.

Εκεί, συγκεκριμένα, ένας παπάς διέκοψε το μυστήριο διότι θεώρησε άσεμνη την αμφίεση της κουμπάρας, από την οποία και ζήτησε να φορέσει κάτι από πάνω της.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, στο Πρωινό, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με την Φωτεινή Πετρογιάννη και ξέσπασε…

«Η κουμπάρα είναι πολύ ιερός θεσμός. Δεν μπορείς να βγάζεις το πόδι, την πλάτη και το στήθος έξω, μπροστά στον ιερέα, ενώ διαβάζει το μυστήριο της ακολουθίας του γάμου. Σταματάς το μυστήριο, της κάνεις ευπρεπώς παρατήρηση… Ενώ στην αρχή η αμφίεσή της ήταν ευπρεπής, καθώς υπήρχε εσάρπα που κάλυπτε επίμαχα σημεία. Εν συνεχεία αφαιρέθηκε η εσάρπα με αποτέλεσμα να σκανδαλιστεί ο κόσμος και τι ιερατείο.

Τα χρυσά και τα πλουμιστά είναι ένα παραμύθι που λέτε συνέχεια όλοι δυστυχώς. Έτσι είναι το τελετουργικό, δεν θα απολογηθούμε για τα άμφια των παπάδων. Τα χρυσά είναι έτσι από βυζαντινούς χρόνους. Τα στήθη και τα μπούτια στις εκκλησίες δεν θα γίνονται ανεκτά. Να βλέπουμε εικόνες στα social media τη γυναίκα με το μίνι και τον παπά από πίσω με το ευαγγέλιο, δεν είναι αυτό εικόνα, αυτό είναι απρέπεια», είπε έξαλλος ο Ανδρέας Καραγιάννης.