Το ταξίδι στις γεύσεις συνεχίζεται με το αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα. Ο Γιάννης Λουκάκος μάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για την τέλεια πίτσα αλλά και τις πιο νόστιμες μακαρονάδες. Μας δίνει συμβουλές για το σωστό βράσιμο των ζυμαρικών και τις πιο τραγανές ζύμες.
Οι λάτρεις του παγωτού ξέρουν ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το αυθεντικό, ιταλικό παγωτό. Γι’ αυτό και ο Γιάννης επισκέπτεται μια ιταλική gelateria, όπου μαθαίνει τα πάντα την παρασκευή του παγωτού και φυσικά, δεν σταματάει να δοκιμάζει! Από τις κλασικές φρουτένιες γεύσεις, μέχρι τη σοκολάτα gianduja και τη σοκολάτα με pepperoncino.
Επιστροφή στην κουζίνα του «Dr. Cook» και ο σεφ με τη βοήθεια των μαθητών του φτιάχνει πίτσες, σπαγγέτι καρμπονάρα αλλά και λαχταριστό τιραμισού.