Δημήτρης Γκοτσόπουλος: Γιατί οι συμμαθητές του στη σχολή τον αποκαλούσαν Παπαμιχαήλ;

Δημήτρης Γκοτσόπουλος

«Όλοι έφερναν από το σπίτι τους μαγειρεμένα φαγητά, ενώ εγώ έπαιρνα μια ντομάτα κομμένη, κριτσίνια και τυρί. Αυτό ήταν το φαγητό μου, σαν τον Παπαμιχαήλ στο “Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”», είπε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στις 10» και την Έρη Βαρδάκη. Ο ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, την ποιότητα και την ποσότητα στην υποκριτική, ενώ αποκάλυψε και το λόγο που οι συμμαθητές του στη σχολή τον αποκαλούσαν Παπαμιχαήλ.

«Είμαστε σίγουρα μια γενιά που κουβαλάει ένα βάρος. Είχα περάσει περιόδους που εντόπισα ότι είχα ξεχάσει να απολαμβάνω. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός ηθοποιού είναι ότι δεν κάνει κάτι μονότονο. Δεν θα μπορούσα να κάνω μια δουλειά και να είμαι μπροστά σε έναν υπολογιστή. Για μένα η πολιτική θα έπρεπε να διδάσκεται. Όταν ήμουν παιδί ήθελα να εφεύρω μια μηχανή που να παράγει λεφτά και να βοηθάω τους φτωχούς», είπε αρχικά ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος είπε στη συνέχεια: «Όταν ήμουν παιδί ήθελα να ασχοληθώ με τη θρησκεία, τη θεολογία. Το θέατρο έχει και χαρές και λύπες, είναι ένας κυκλώνας. Έχω φλερτάρει με την υπερκόπωση, καμιά φορά νομίζεις ότι είσαι παντοδύναμος. Πιστεύω στον διαχωρισμό μεταξύ ποιότητας και ποσότητας. Προσπαθώ να κάνω ποιοτικά πράγματα, αλλά υπάρχει μια ισορροπία για να βιοποριστώ κιόλας. Εάν κάνω μια διαφήμιση σημαίνει ότι δεν είμαι ποιοτικός ηθοποιός».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος ανέφερε: «Με αφορούν τα υλικά αγαθά, αλλά μόνο τα απαραίτητα. Στη σχολή με έλεγαν Παπαμιχαήλ. Όλοι έφερναν από το σπίτι τους μαγειρεμένα φαγητά, ενώ εγώ έπαιρνα μια ντομάτα κομμένη, κριτσίνια και τυρί. Αυτό ήταν το φαγητό μου και γελούσαν τα παιδιά, σαν τον Παπαμιχαήλ στο “Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο”. Δεν με ενδιαφέρει να έχω ένα τεράστιο σπίτι, αλλά ένα σπίτι που να βλέπει ουρανό κι ας έχει δυο δωμάτια».