Dancing ανά τον κόσμο

Δείτε: Αποσπάσματα από τα Dancing with the Stars της υφηλίου

Την ώρα που οι δικοί μας, εγχώροι σταρ, χύνουν τον ιδρώτα τους για ένα καλό πάσο ντόμπλε, στον υπόλοιπο πλανήτη κάποιοι συνάδελφοι τους προετοιμάζονται, δίνουν ήδη ή έχουν ολοκληρώσει τον δικό τους «αγώνα». 

Η ιδέα του χορού των αστέρων, που ξεκίνησε από την Βρετανία και το show του BBC Strictly Come Dancing, έγινε «κόπια» αρχικά από την τηλεόραση της Αυστραλίας και έπειτα διαδόθηκε σαν ιός σε όλες τις υπόλοιπες. Μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, την εκπομπή είχαν υιοθετήσει στο πρόγραμμα τους 32 χώρες, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Χιλή μέχρι την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, την Ινδία και το Ισραήλ. Και φυσικά την Ελλάδα! 

Εμείς συκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα Dancing ανά τον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε για να πάρετε μια γεύση χαρούμενης παγκοσμιοποίησης. 

1. Ισραήλ: Κορίτσια για φίλημα!
Είναι το πρώτο πρόγραμμα που εντάσσει στους συμμετέχοντες ομόφυλο ζευγάρι! H παρουσιάστρια αθλητικών Gili Shem έχει δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία της και θεώρησε πιο σωστό να συμμετέσχει στο show με θηλυκή παρτενέρ! 

2. Σουηδία: ο Αλέξανδρος και η νεράιδα του. 
Τον γνωρίσαμε ως θριαμβευτή της Eurovision του 2009 στη Μόσχα με το «Fairytale». Ο Alexander Rydak αφού κέρδισε με το βιολί του τις καρδιές της Ευρώπης, έφτασε φέτος έως τον τελικό του Σουηδικού Dancing with the Stars. 

3. Ιταλία: Τολμηρός και γοητευτικός! 
Τι κάνει ένας Αμερικανός στην Ιταλία; Συμμετέχει στο Dancing with the Stars. Και ποιός είναι αυτός; Ο γνωστός μας από την Τόλμη και Γοητεία, Ronn Moss! 

4.Ινδία: Bollywood Dances! 
Στις παραγωγές του Bollywood η λάμψη περισσεύει. Ανάλογη φαντασμαγορία δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από το Jhalak Dikhla Jaa τους (άκα Dancing with the Stars). 

5. Αυστραλία: Τα «ελληνόπουλα» σε πρώτη πίστα! 
Οι έλληνες μετανάστες στην μακρινή ήπειρο είναι πολλοί. Οι απόγονοι τους ακόμα περισσότεροι και θριαμβευτές στο χορό! Τουλάχιστον δύο, η ελληνο-κυπριακής καταγωγής ηθοποιός, Ada Nicodemou, και ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής παίχτης του football, Anthony Koutoufides, κατέκτησαν την κορυφή σε δύο διαφορετικές σεζόν από τις συνολικά έντεκα του αυστραλιανού show, ενώ ο επίσης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, George Houvardas, έφτασε μέχρι την τελική τετράδα. 
 

 
6. Ουκρανία: Έρωτας στα παρκέ του Dancing. 
Εμάς δεν μας έχει προκύψει ακόμα, αλλά στο ουκρανικό Dancing συνέβη… ο έρωτας! Η τραγουδίστρια και στιχουργός, Iryna Bilyk, παντρεύτηκε τελικά τον κατά 15 χρόνια νεώτερο παρτενέρ της! 
 

7. Βιετνάμ: Miss Dance
Στο «άγνωστο» για τους περισσότερους από εμάς Βιετνάμ, ο χορός καλά κρατεί και μάλιστα με τη Μις Kόσμος 2009, Huong Giang, να μαγεύει με το κάλλος της. 

8. Κίνα: Made in.. 
Μπορεί η γλώσσα τους να μας είναι… κινέζικα, αλλά όταν αρχίζουν οι χοροί όλα γίνονται κατανοητά. Ιδού και τσα τσα made in china!