Zappit

Χρύσα Ρώπα: «Είχα κακοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ζωής μου, ψυχολογικά και λεκτικά, αλλά δεν το παραδεχόμουν»

"Πήρα τηλέφωνο μια συνάδελφο μου, η οποία έπεσε θύμα κακοποίησης και το κατήγγειλε, για να της ζητήσω συγνώμη" ομολογεί η Χρύσα Ρώπα.

Την Χρύσα Ρώπα φιλοξένησε ο Τάσος Τρύφωνος, το απόγευμα της Κυριακής, στο νέο επεισόδιο της εκπομπής «Τετ α τετ» το οποίο προβλήθηκε στο πρόγραμμα του Alpha Κύπρου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η έμπειρη πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε από καρδιάς σε όσα έφερε στο φως το κίνημα metoo στον θεατρικό χώρο καθώς και τις προσωπικές της εμπειρίες από κακοποιητικές συνεργασίες και συναναστροφές.

Ειδικότερα, η Χρύσα Ρώπα σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πήρα τηλέφωνο μια συνάδελφο μου, η οποία έπεσε θύμα κακοποίησης και το κατήγγειλε, για να της ζητήσω συγνώμη. Αυτό που κατήγγειλε της το προκάλεσε ένας άνθρωπος με τον οποίο εγώ δούλευα και αν το ήξερα αυτό, ας πούμε, δεν θα δούλευα μαζί του παρότι έχω ανάγκη πάρα πολύ από δουλειά γιατί είμαι αυτοσυντήρητη και η σύνταξη είναι μιας ξεφτίλας. Αν το ήξερα, ναι, δεν θα δούλευα και γι’ αυτό της ζήτησα συγνώμη».

«Δεν είναι ότι το ήξερα και δεν με ένοιαζε γιατί η ζωή συνεχίζεται. Με νοιάζει πάρα πολύ. Βεβαίως, μου στοίχισε πάρα πολύ και πόνεσα πάρα πολύ γι’ αυτό τον άνθρωπο γιατί όλοι αυτοί που είναι δικοί μας άνθρωποι και φάγαμε ψωμί και αλάτι με αυτούς. Δεν είναι ένας ξένος, ας πούμε, που δεν τον ξέρουμε καθόλου και πονάει πάρα πολύ γιατί αγαπηθήκαμε».

«Πράγματι είναι κατάχρηση εξουσίας και είναι σκανδαλώδες αλλά, όμως, αυτό δείχνει ότι δοκιμάζονται οι άνθρωποι. Και οι γύρω και το κέντρο, δοκιμάζονται. Δηλαδή θα τα ανεχτούν αυτά τα πράγματα; Θα τα φάνε; Θα τα καταπιούν ή θα τα ξεσκεπάσουν για να μάθουν και οι άλλοι να είναι πιο προσεκτικοί σε όλα; Δεν είμαστε Θεοί επειδή δίνουμε ένα κομμάτι ψωμί ή μοιραζόμαστε μια σκηνή με κάποιους άλλους, δεν σημαίνει ότι είμαστε υπερταλαντούχοι και υπεράξιοι. Όχι».

«Ένιωσα ότι δεν θέλω να ξαναπατήσω στο θέατρο, δεν ξέρω τον λόγο. Ήμουν πάρα πολύ σίγουρη ότι δεν ήθελα να δω ξανά θέατρο. Μετά όμως, εκείνη την εποχή, με βοήθησαν κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες πρωτοάκουσα για το burnout. Ναι, είχα κακοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ζωής μου, ψυχολογικά και λεκτικά, αλλά δεν το παραδεχόμουν. Δεν το έβαζα να το τακτοποιήσω δηλαδή κάπου, έκανα ότι δεν είχε γίνει και δεν ήταν έτσι. «Δεν είναι κακοποίηση, εντάξει μωρέ» σκεφτόμουν» εκμυστηρεύτηκε, εν συνεχεία, η Χρύσα Ρώπα στη νέα της συνέντευξη στην κυπριακή τηλεόραση.