Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Είχα πει στην Άννα Βίσση ότι θα τη… σκοτώσω σε ένα βιβλίο μου»

Χρήστος Μαρκογιαννάκης

"Το είχαμε συζητήσει σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί στην παραλιακή. Δεν "αγρίεψε", ίσα-ίσα νομίζω ότι της άρεσε κιόλας".

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας μίλησε για τη μακρόχρονη πορεία του στον χώρο των βιβλίων, αποκαλύπτοντας την άγνωστη ιστορία με την Άννα Βίσση και την ηρωίδα ενός από τα έργα του που εμπνεύστηκε από εκείνην.

«Στο προηγούμενο μυθιστόρημά μου, στο «Θάνατος επί σκηνής», δολοφονείται μία τραγουδίστρια πάνω στη σκηνή. Είχα κάποια στο μυαλό μου, είναι η αλήθεια. Είναι μία τραγουδίστρια που λέγεται Νένη Βαντά και που, μετά από 40 χρόνια καριέρας, δολοφονείται επί σκηνής στην αποχαιρετιστήρια συναυλία της μπροστά στο κοινό της», περιγράφει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Όταν με ρωτάνε στη Γαλλία, τους λέω: να έχετε υπ’ όψιν σας μία τραγουδίστρια μεταξύ της Μιλέν Φαρμέρ και Δαλιδά. Εδώ στην Ελλάδα, εντάξει, η μεγάλη μου αγάπη είναι η Άννα Βίσση. Της το έχω πει μάλιστα», συμπλήρωσε ο συγγραφέας.

«Το είχαμε συζητήσει σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί στην παραλιακή. Όπως έλεγε ο Όσκαρ Ουάηλντ: καθένας σκοτώνει αυτό που αγαπά. Της είπα ότι έχω γράψει ένα βιβλίο, όπου μία μεγάλη τραγουδίστρια δολοφονείται επί σκηνής. Δεν «αγρίεψε», ίσα-ίσα νομίζω ότι της άρεσε κιόλας», κατέληξε στην ιστορία του για την Άννα Βίσση ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.