Ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει το ταξίδι του στις κορυφές του Τροόδους και στο μουσείο της Κουμανταρίας για να γνωρίσει την ιστορία του παραδοσιακού αυτού Κυπριακού κρασιού μέσα από την αφήγηση του ιδρυτή του μουσείου.
Στη συνέχεια κάνει μία στάση για να δοκιμάσει τη μοντέρνα πλευρά της κυπριακής κουζίνας σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα του κόσμου και συνεχίζει με μοναδικές εικόνες από τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου με τους τάφους των Βασιλέων και τα περίφημα ψηφιδωτά.
Ακολουθεί μαγείρεμα με τον σεφ του εστιατορίου Πιατάκια στην Λεμεσό, ο οποίος προτείνει μία διαφορετική άποψη επάνω στην τοπική κουζίνα και μετά ο Βαγγέλης πίσω στην Λευκωσία για μία βόλτα στην οδό Λήδρας, στο κέντρο της πόλης, στο σημείο που η πόλη διχοτομείται.
Και όπως κάθε φορά, ο Βαγγέλης επιστρέφει στο εργαστήριο του και ετοιμάζει ξεχωριστά πιάτα με κυπριακά προϊόντα.
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.