Η μαγειρική είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το κάνει λαχταριστό και απολαυστικό. Συνταγές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και τις μεγαλουπόλεις της Αμερικής. Πιάτα για όλη την ημέρα και διαφορετικά μενού για όλους. Νέες ιδέες και προτάσεις για ευφάνταστα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Από τη Δευτέρα 6 έως την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11.30, είναι «Ώρα για Φαγητό» στον ΣΚΑΪ.
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, Διατροφή & Ευεξία
Αρχίζουμε την εβδομάδα μας με συνταγές θρεπτικές, ισορροπημένες αλλά απόλυτα γευστικές, Το πρώτο πιάτο είναι η vegan εκδοχή του πιο λατρεμένου πιάτου, «μακαρονάδα με φυτικό κιμά». Λαχταριστή, υγιεινή και κατάλληλη για όσους νηστεύουν ή κάνουν χορτοφαγική διατροφή. Η συνέχεια έχει ένα υπέργευμα: «σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια», μία συνταγή με αρώματα Ανατολής που θα μας ξετρελάνει. Και στο τέλος, η Αργυρώ υποδέχεται έναν από τους κορυφαίους πρωταθλητές της χώρας, τον πρωταθλητή κολύμβησης Δημήτρη Κουλούρη για να φτιάξουν μαζί, «κρύα σούπα αγγούρι», ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο που ετοιμάζεται χωρίς μαγείρεμα.
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, Το Δικό σας Φαγητό
Σήμερα, το μενού έχει υπέροχα ελληνικά πιάτα και συνταγές που ζήτησαν οι τηλεθεατές από την αγαπημένη τους μαγείρισσα. Αυθεντικός «χαλβάς Φαρσάλων» που γίνεται με 4 απλά υλικά, έχει καραμελένιο χρώμα και υπέροχη γεύση. Στη συνέχεια, ένα από τα ωραιότερα ελληνικά πιάτα, «γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο». Και για το τέλος, μία εύκολη αλλά χορταστική «στραπατσάδα με χοιρινό».
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, Ώρα για Παρέα
Αν έχουμε όρεξη για ένα αφράτο και λαχταριστό σουφλέ, ακολουθούμε τις οδηγίες της Αργυρώς και μαγειρεύουμε «πράσινο σουφλέ» με τέλεια μυρωδιά και γεύση. Στη συνέχεια, η παρέα της εκπομπής μεγαλώνει καθώς στην κουζίνα έρχεται ο pastry youtuber Γιάννος Βαλιάνος και μαζί ετοιμάζουν «εύκολη πάστα ψυγείου». Για το τέλος, ένα πιάτο που μοσχοβολά Μεσόγειο – «ριζότο με καπνιστή μελιτζάνα».
Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, Ώρα για Γλυκό
Η έναρξη του σημερινού επεισοδίου είναι εκρηκτική αφού έχουμε «lava cake σοκολάτας». Ένα ζουμερό γλυκό που από την καρδιά του ρέει υγρή σοκολάτα. Το δεύτερο πιάτο έχει γεύση Ελλάδας και η Αργυρώ σκαρώνει ένα αλμυρό «κέικ «σαν χωριάτικη» με τραγανή κρούστα». Για το τέλος, βάζουμε το ψάρι στη διατροφή των παιδιών μας με έξυπνο τρόπο και ετοιμάζουμε «μεσογειακά wrap με κροκέτες μπακαλιάρου».
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, Ώρα για Μενού
Η Παρασκευή έχει χορταστικό μενού που ξεκινά από το μακρινό Σικάγο. «πίτσα Σικάγο» με ζυμάρι που φουσκώνει όμορφα και τυριά που λιώνουν υπέροχα. Στη συνέχεια, η Αργυρώ ετοιμάζει «πέννες με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα». Η εβδομάδα κλείνει γλυκά με αφράτα, τραγανά και βουτυρένια «crullers».
ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 11.30
Στον ΣΚΑΪ