Ξεκινά την ξενάγηση από ναούς που χτίστηκαν την εποχή του Ιουστινιανού όπως τον Ναό Σεργίου και Βάκχου που βρίσκεται πολύ κοντά στην Αγιά Σοφιά σε μια περιοχή πολύ τουριστική. Μαγειρεύει φασολάδα με παστουρμά.
Συνεχίζει με το ανάκτορο του Βουκολέοντος και την ψαραγορά Κούμκαπι, όπου αγοράζει ψάρια. Η Μαρία μαγειρεύει μακαρόνια με καραβίδες.
Περπατά στις γειτονιές του Κούμκαπι και φτάνει στο Λαλέλι και τη Μονή του Μυρελαίου σε μια πολύ υποβαθμισμένη συνοικία. Στην πλατεία των Ψωμαθειών μαγειρεύει πληγούρι με παστουρμά. Μας μιλά για την ιστορία της περιοχής και για τις εθνικότητες των κατοίκων της καθώς επισκέπτεται παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής αλλά και την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης.
Τελειώνει την περιπλάνησή της στο Γεντί Κουλέ και τη Χρυσή Πύλη όπου μας εξηγεί την ιστορία τους και μαγειρεύει καταΐφι με τυρί και παστουρμά.