Zappit

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: «Δεν πιστεύω ότι ο Απόστολος Γκλέτσος θα φτάσει να γίνει Πρωθυπουργός»

«Την εποχή της 17Ν ήμουν στόχος εγώ, η γυναίκα μου, το παιδί μου. Φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν», λέει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Συνέντευξη στην εκπομπή Buongiorno και την Ευάννα Ζουμπούρογλου έδωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε για την περίοδο που βρισκόταν σε κίνδυνο, για τον Απόστολο Λύτρα, τον Απόστολο Γκλέτσο, αλλά και για τον έρωτα.

«Εκ των υστέρων φαίνεται πως κινδύνευσε η ζωή μου ιδίως την εποχή της 17Ν. Η αστυνομία εκείνη την εποχή είχε θεωρήσει ότι είμαι πιθανός στόχος και γι’ αυτό μου είχε στείλει μια δύναμη να με προστατεύει. Στην δίκη της 17Ν, όπου εγώ ήμουν δικηγόρος πολιτικής αγωγής 3 οικογενειών θυμάτων, ένας εκ των κατηγορουμένων είπε ότι ήμουν στόχος, εγώ, η γυναίκα μου και το παιδί μου. Φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε: «Ήμουν από τους πρώτους που είπα ότι η ποινική δίωξη για σοβαρή σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος ήταν εσφαλμένη. Έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κάτι το οποίο αποφάσισε το συμβούλιο εφετών στην συνέχεια. Η κοινή γνώμη δεν πρέπει να επηρεάζει τον δικαστή, άστοχη η παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του Λύτρα. Έχουν γίνει πολλά άστοχα σχόλια για τον Απόστολο Λύτρα, βγήκε να ξεσκάσει στα μπουζούκια. Πιστεύω ότι έχει μετανιώσει γι’ αυτό το ατυχέστατο περιστατικό και θλιβερό γεγονός του ξυλοδαρμού».

Για την απόφαση του Απόστολου Γκλέτσου να δηλώσει υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος υπογράμμισε: «Είναι δικαίωμα του. Του αρέσει η πολιτική και έκανε αυτή την επιλογή. Δεν πιστεύω ότι ο Απόστολος θα γίνει πρωθυπουργός και ότι το λέει σοβαρά».

Μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρθηκε στη σύντροφό του και στη σχέση τους: «Εδώ και 9 μήνες, γνώρισα παραμονή Χριστουγέννων την κυρία Ευγενία (Τζένη) Οικονόμου και έκτοτε έχουμε ένα όμορφο δεσμό. Δεν ασχολούμαι με τα σχόλια. Ο καθένας λέει τις απόψεις του, δεν με απασχολεί. Είμαι ερωτευμένος».