Τηλεθέαση – Σαββατοκύριακο: Η πρώτη μεγάλη μάχη της ενημέρωσης είχε έναν νικητή

Τηλεθέαση

Τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση;

Την πρώτη τους μάχη για την τηλεθέαση έδωσαν χθες (7/9) οι ενημερωτικές εκπομπές του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για την πρώτη «γεμάτη» και ολοκληρωμένη ζώνη για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, αφού μετά και τις πρεμιέρες του Σπύρου Χαριτάτου στο ΟΡΕΝ και των Σιωμόπουλου-Γκαντώνα στο MEGA, δεν αναμένεται προς το παρόν κάποια άλλη πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο συγκεκριμένο slot.

OPEN, MEGA, EPT και ΣΚΑΪ διασταύρωσαν τα ξίφη τους από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όμως η μάχη για την τηλεθέαση είχε έναν και μοναδικό νικητή, που κατάφερε να κόψει το νήμα και να τερματίσει στην κορυφή. Ποια ήταν η εκπομπή που προτίμησαν λοιπόν οι τηλεθεατές για την πρωινή τους ενημέρωση;

Η Φαίη Μαυραγάνη και το «Καλημέρα» βρέθηκαν στην πρώτη θέση, αφού συγκέντρωσαν 15,1% στο δυναμικό κοινό, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «MEGA Σαββατοκύριακο» με 13%. Στο 6% η πρεμιέρα του Σπύρου Χαριτάτου στο ΟΡΕΝ και στο 4,7% η τηλεθέαση για την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Όσον αφορά το γενικό σύνολο, παρόμοια ήταν η εικόνα και εκεί, με τη Φαίη Μαυραγάνη να σημειώνει 21,3%. Το δίδυμο Κοτταρίδης-Κασιμάτη στην ΕΡΤ ακολούθησαν με 13,7% και λίγο πιο πίσω το δίδυμο Σιωμόπουλος-Γκαντώνα με 12,4%. Ο Σπύρος Χαριτάτος στο ΟΡΕΝ άνοιξε τη σεζόν με 10,2%.

Αναλυτικά η τηλεθέαση:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Καλημέρα – 15,1%

MEGA Σαββατοκύριακο – 13%

Τώρα Μαζί – 6%

Σαββατοκύριακο από τις 5 – 4,7%

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Καλημέρα – 21,3%

Σαββατοκύριακο από τις 5 – 13,7%

MEGA Σαββατοκύριακο – 12,4%

Τώρα Μαζί – 10,2%

 

Δείτε εδώ αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο για όλες τις εκπομπές, σε όλες τις ζώνες!

*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά για την τηλεθέαση με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.