Τηλεθέαση: Σαρωτικά τα νούμερα για την ΕΡΤ στον τελικό του Euro 2024

τηλεθέαση

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθεάση.

Η Ισπανία αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια του Euro 2024, κερδίζοντας την Αγγλία με σκορ 2-1 στον τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο το βράδυ της Κυριακής (14/7). Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, οι Ίβηρες κατάφεραν να «κλέψουν» το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού, αφήνοντας τους Άγγλους για ακόμη μία φορά με άδεια χέρια.

Η αναμέτρηση στον τελικό του Euro 2024 καθήλωσε το φίλαθλο κοινό σε ολόκληρη την Ευρώπη και αυτό αποδεικνύεται από την… αστρονομική τηλεθέαση που σημείωσε η μετάδοση του αγώνα στην ΕΡΤ1, μην αφήνοντας άλλα περιθώρια στον ανταγωνισμό της prime time.

Πιο συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα την Ισπανία και την Αγγλία χάρισε στη Δημόσια Τηλεόραση ποσοστό 54,4% στο σύνολο και 57,1% στην τηλεθέαση που αφορά το δυναμικό κοινό (15-54). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης (23:30-23:45) η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό εκτινάχθηκε στο 61,1%.

Λίγο νωρίτερα στην prime time της Κυριακής (14/7) το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα» συγκέντρωσε για τον Alpha τηλεθέαση 7,2% στο σύνολο και 5,7% στο δυναμικό κοινό.

Η τηλεθέαση

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Τελικός Euro 2024 (Ισπανία-Αγγλία) – 57,1%

Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα – 5,7%

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Τελικός Euro 2024 (Ισπανία-Αγγλία) – 54,4%

Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα – 7,2%

Δείτε εδώ αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο για όλες τις εκπομπές, σε όλες τις ζώνες!

*Τα στοιχεία για την τηλεθέαση είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά της τηλεθεάσης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.