Zappit

Τηλεθέαση: Ποιες σειρές κέρδισαν το δυναμικό κοινό και ποιοι έμειναν πίσω;

Δείτε τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση.

Σκληρή ήταν για ακόμη μία βραδιά η μάχη για την τηλεθέαση στην prime time της Τρίτης (1/10). Σειρές και ριάλιτι σόου διασταύρωσαν και πάλι τα ξίφη τους, την ώρα που η επικαιρότητα «έτρεχε» παράλληλα, με το κοινό να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα αγαπημένα του προγράμματα. Ποιος κατάφερε όμως να πάρει τελικά την πρωτιά στο «καλημέρα» του Οκτωβρίου;

Το τρίτο επεισόδιο της σειράς «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» ήταν αυτό που βρέθηκε στην κορυφή, διατηρώντας τη δυναμική της, αφού σημείωσε τηλεθέαση 17,5% στο δυναμικό κοινό (18-54), παρουσιάζοντας ωστόσο πτώση της τάξης του 6% σε σχέση με τη διπλή της πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, το «Grand Hotel» του ΑΝΤ1 διατηρεί το κοινό του σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα με 14,4% και ο «Γιατρός» του Alpha ακολούθησε στην τρίτη θέση με 12,4%. Μία μονάδα πίσω βρέθηκε η «Γη της Ελιάς» με 11,4%.

Τέλος, σε μονοψήφιες επιδόσεις κινήθηκαν το «Ταμπού» (9,1%), το Survivor (9%) και η Φάρμα (7,4%). Ιδιαίτερα χαμηλές οι πτήσεις για τις σειρές της ΕΡΤ «Η Παραλία» (2,9%) και «Αρχελάου 5» (2%).

Αναφορικά με το γενικό σύνολο, εκεί την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση διατηρεί σταθερά η «Γη της Ελιάς» με 17%. Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου αποδεικνύει πως, ακόμη και στην τέταρτη σεζόν, έχει το δικό της πιστό κοινό που την ακολουθεί φανατικά. Μικρές ήταν οι διαφορές στη συνέχεια, αφού το «Grand Hotel» σημείωσε 16% και η «Κατάρα» με 14,8%. Λίγο πιο πίσω το «Ταμπού», που έκλεισε στο 12,2% και ο «Γιατρός» στο 11,9%. Μια ανάσα πάνω από τη βάση τερμάτισε και το Survivor με τηλεθέαση 11,2%.

Σε μονοψήφια νούμερα περιορίστηκαν η Φάρμα με 8,5% και οι παραγωγές μυθοπλασίας της Δημόσιας Τηλεόρασης, με την «Παραλία» να συγκεντρώνει 4,9% και το «Αρχελάου 5» μόλις 1,7%.

 

Αναλυτικά η τηλεθέαση:

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

Κατάρα – 17,5%
Grand Hotel – 14,4%
Ο Γιατρός 12,4%
Γη της Ελιάς – 11,4%
Ταμπού 9,1%
Survivor – 9%
Φάρμα – 7,4%
Παραλία – 2,9%
Αρχελάου 5 – 2%

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

Γη της Ελιάς – 17%
Grand Hotel – 16%
Κατάρα – 14,8%
Ταμπού 12,2%
Ο Γιατρός 11,9%
Survivor – 11,2%
Φάρμα – 8,5%
Παραλία – 4,9%
Αρχελάου 5 – 1,7%

Δείτε εδώ αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο για όλες τις εκπομπές, σε όλες τις ζώνες!

*Τα στοιχεία τηλεθέασης είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.