Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι τηλεθέαση κατέγραψε η Τελετή Λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες

Δείτε αναλυτικά τι κατέγραψαν οι μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση.

Με ένα υπερθέαμα έριξαν αυλαία οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Το σόου το βράδυ της Κυριακής περιείχε ανάμεσα σε άλλα τις επικίνδυνες αποστολές του Tom Cruise, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που τραγούδησαν (Red Hot Chili Peppers, Snoop Dogg, Billie Eilish) και φυσικά την τιμητική είσοδο της ελληνικάς σημαίας στον αγωνιστικό χώρο του Stade de France και τη Νίκη της Σαμοθράκης, που έκαναν υπερήφανους τους Έλληνες και χάρισαν υψηλή τηλεθέαση.

Πιο σύντομη από την Τελετή Έναρξης ήταν η Τελετή Λήξης ξεκίνησε στις 22:00 με την «επιστροφή» των αθλητών στο στάδιο, με την ελληνική ομάδα -παραδοσιακά- να μπαίνει πρώτη με σημαιοφόρους την Ευαγγελία Πλατανιώτη και τον Μανώλη Καραλή.

Συνολικά 205 σημαιοφόροι των συμμετεχόντων Ολυμπιακών αποστολών και εκείνοι της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων, εισήλθαν με τη σειρά τους στο στάδιο, παρελαύνοντας σε μια σκηνή που συμβολικά αναπαριστά έναν επίπεδο κύκλο . Εννέα χιλιάδες αθλητές και συνοδοί βρέθηκαν στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου, ως πρωταγωνιστές του προγράμματος.

Η Τελετή Λήξης μεταδόθηκε από την ΕΡΤ, ωστόσο, μετέδωσε και η ΕΡΤ3 με διερμηνεία και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Το τηλεοπτικό κοινό συντονίστηκε μεν στη λαμπερή βραδιά, αλλά η Τελετή Λήξης κατέγραψε σαφώς χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με την Τελετή Έναρξης. Συγκεκριμένα στο δυναμικό κοινό σημείωσε 17,9% και στο σύνολο 18,7% με υψηλότερο τέταρτο (23.00 – 23.15) με 22,1%. Αθροιστικά μαζί με την ΕΡΤ 3 η τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό είχε μέσο όρο 27,6% και στο σύνολο 31,3%.

*Τα στοιχεία για την τηλεθέαση είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά της τηλεθέασης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.