Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η τηλεθέαση στο παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ με τον Καναδά χτύπησε κόκκινο

τηλεθέαση

Αναλυτικά η τηλεθέαση για το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η Εθνική μπάσκετ ηττήθηκε από τον Καναδά, στην πρεμιέρα της για τον 1ο όμιλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να πληρώνει τα «κενά» της διαστήματα στο παιχνίδι. Πρώτος σκόρερ για την «γαλανόλευκη» ο εκπληκτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο με 34 πόντους. Η τηλεθέαση της ΕΡΤ1, όμως, κατά τη διάρκεια του αγώνα χτύπησε κόκκινο!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen για την τηλεθέαση, το παιχνίδι Ελλάδα – Καναδάς σημείωσε μέσο όρο 39,9% στο σύνολο και 41,2% στο δυναμικό κοινό. Το υψηλότερο νούμερο καταγράφηκε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και άγγιξε το 46,7%.

Μάλιστα, σε επίπεδο λεπτού, προκύπτει ότι ένας στους δύο τηλεθεατές ήταν συντονισμένοι με την ΕΡΤ1, καθώς η τηλεθέαση έφτασε το 50,7% και στο ανδρικό κοινό το 56%. Τον αμφίρροπο, έως το τελευταίο λεπτό αγώνα, παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.014.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό) κυμάνθηκε στους 2.060.000 τηλεθεατές.

Πάρα πολλοί ήταν και οι φίλαθλοι που επέλεξαν το ERTFLIX για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, αλλά και τα λοιπά αθλήματα, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ δίνει την επιλογή για θέαση και εκτός σπιτιού. Έτσι, το ERTFLIX συγκέντρωσε χθες, Σάββατο 27 Ιουλίου, συνολικά 1.094.000 θεάσεις (αριθμός ρεκόρ ημερησίας θέασης), το 40% των οποίων έγιναν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και το 56% από κινητά τηλέφωνα.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό και στο σύνολο για όλες τις εκπομπές, σε όλες τις ζώνες!

*Τα στοιχεία για την τηλεθέαση είναι κατά προσέγγιση, αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων και είναι ενδεικτικά. Η αναλυτική αναφορά της τηλεθεάσης με τα ακριβή στοιχεία για όλα τα προγράμματα σε όλα τα κοινά, όπως και έρευνες αγοράς, είναι διαθέσιμα μόνο στην εταιρεία μετρήσεων Nielsen.