Zappit

Οι Μαύροι Πίνακες είναι η καλύτερη ελληνική σειρά που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος

Η πιο άρτια ολοκληρωμένη ελληνική παραγωγή μυθοπλασίας.

Και ναι, η ελληνική σειρά που μας άρεσε περισσότερο μέχρι στιγμής φέτος, θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Star και υπάρχουν πολλοί και πολύ συγκεκριμένοι λόγοι γι’ αυτή μας την προτίμηση. Οι Μαύροι Πίνακες έρχονται να ταράξουν τα νερά της ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής και να αποδείξουν πως η εγχώρια μυθοπλασία μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, γίνεται φανερό πως πρόκειται για μια προσεκτικά δουλεμένη παραγωγή, η οποία ξεχωρίζει τόσο για την πρωτότυπη πλοκή όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα μυστήριο, γεμάτο ανατροπές και σκοτεινά μυστικά, που καθηλώνει τον θεατή από την αρχή μέχρι το τέλος. Το σενάριο είναι γεμάτο ένταση, αλλά δεν παραλείπει να αφήνει χώρο για το συναίσθημα που εμπλουτίζει τους χαρακτήρες και τη δράση. Οι Μαύροι Πίνακες διακρίνονται μεταξύ άλλων για μια πλοκή που συνδυάζει στοιχεία θρίλερ, δράματος και ψυχολογικής ανάλυσης, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία θέασης.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών στους Μαύρους Πίνακες είναι εξαιρετικές, με κάθε χαρακτήρα να αναπτύσσεται σε βάθος και με συνέπεια. Οι πρωταγωνιστές καταφέρνουν να αποδώσουν τις πολύπλοκες σχέσεις και τα συναισθήματα των ηρώων τους με ρεαλισμό, αυξάνοντας την αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας. Οι σκηνές δράσης ισορροπούν αρμονικά με τις στιγμές ανάλυσης των χαρακτήρων.

Ιδιαίτερη αναφορά, όμως, αξίζει να γίνει στην σκηνοθεσία, η οποία είναι καλαίσθητη γεμάτη συμβολισμούς, με ύφος και τελική απόδοση που παραπέμπει σε δημοφιλή σίριαλ του εξωτερικού. Οι σκοτεινές, ατμοσφαιρικές σκηνές και οι άρτιες γωνίες λήψης δημιουργούν ένα καθηλωτικό οπτικό αποτέλεσμα. Τα χρώματα και οι σκιές αυξάνουν το μυστήριο και την ένταση και απόλυτα εναρμονισμένα με την γενική ατμόσφαιρα του σίριαλ.

Ακόμα και ο τίτλος της σειράς, Μαύροι Πίνακες, είναι εύστοχος, καθώς παραπέμπει τόσο στο σκοτεινό παρελθόν των χαρακτήρων όσο και στο κενό που προσπαθούν να γεμίσουν μέσα από τις πράξεις και τις αποφάσεις τους. Το σενάριο φέρνει στο προσκήνιο κοινωνικά ζητήματα, χωρίς να γίνεται υπερβολικό ή διδακτικό, ενώ προσφέρει και μια στοχαστική ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις.

Με λίγα λόγια, οι Μαύροι Πίνακες είναι η καλύτερη ελληνική σειρά που έχουμε δει φέτος και θα τολμήσουμε να πούμε πως ίσως αποτελέσει σημείο αναφοράς και για τις επόμενες τηλεοπτικές δουλειές μυθοπλασίας.