Money Drop: Γιατί ο Alpha δοκιμάζει για πρώτη φορά τηλεπαιχνίδι στη late night ζώνη;

Money Drop

Διαβάστε περισσότερα...

Η επιλογή του Alpha να εντάξει το Money Drop στη late night ζώνη αποτελεί μια ιδιαίτερη στρατηγική κίνηση που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς και βέβαια, πολλά σενάρια φαντασίας και εκδοχές για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα;

Η late night ζώνη (μετά τις 11 το βράδυ) θεωρείται συνήθως ένας «ζόρικος» τηλεοπτικός χρόνος, καθώς τα κατά καιρούς προγράμματα που τοποθετούνται αυτή την ώρα, καλούνται κυρίως να κρατήσουν… ξύπνιους τους τηλεθεατές που εκείνη την ώρα βλέπουν τηλεόραση.

Ο Alpha, για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, φέρνει σε αυτή τη ζώνη ένα τηλεπαιχνίδι με αγωνία, αμεσότητα, αλλά και βελτιωμένη εικόνα, όπως θα είναι ο νέος κύκλος του Money Drop με παρουσιαστή τον Φάνη Μουρατίδη. Να σημειώσουμε πως σε τηλεοράσεις του εξωτερικού, είναι σύνηθες να μεταδίδονται τα τηλεπαιχνίδια στη βραδινή ζώνη, και οι σειρές λίγο νωρίτερα.

Έτσι, ο σταθμός διαφοροποιείται φέτος από τις κλασικές επιλογές και αποφασίζει να προσφέρει στους τηλεθεατές μια εναλλακτική μορφή ψυχαγωγίας, που μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών που επιθυμούν να δουν κάτι πιο έντονο και δυναμικό από όσο είναι συνήθως ένα talk show.

Με δεδομένη, λοιπόν, την επιτυχία που έχει η επανάληψη της σειράς «Το σόι σου» στο slot 20:00 – 21:00 και την επιστροφή του Νίκου Μουτσινά στην prime time κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ο Alpha είχε ακόμα δύο λόγους να προχωρήσει σε αυτή την τολμηρή κίνηση και να «χτίσει» από την αρχή μια νέα τηλεοπτική συνήθεια.

Η παρουσίαση από τον Φάνη Μουρατίδη που όπως μαθαίνουμε θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και το μεγάλο έπαθλο των 200.000 ευρώ, δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες στους ανθρώπους του Alpha. Δεν μένει παρά να δούμε αν θα γίνουν πραγματικότητα…