Από τις 20 πόλεις που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για να υποδεχθούν την Eurovision, προκρίθηκαν αυτές του Μπέρμιγχαμ, της Γλασκώβης, του Λιντς, του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ, του Νιουκάστλ και του Σέφιλντ. Πόλεις όπως το Λονδίνο ή το Μπέλφαστ αποκλείστηκαν. Η απόφαση θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να διοργανώσει την Eurovision από το 1998, που τότε έγινε στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία. Η χώρα έχει φιλοξενήσει τον διαγωνισμό οκτώ φορές.
Ύστερα από την νίκη της πέρυσι τον Μάιο στον Τορίνο, η Ουκρανία είχε αρχικά επικρίνει την απόφαση των διοργανωτών της Eurovision, την οποία παρακολουθούν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, να μην της ανατεθεί η διοργάνωση του 67ου διαγωνισμού για λόγους ασφαλείας.
Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) έκρινε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αφορούν την ασφάλεια ούτως ώστε η Ουκρανία να διοργανώσει τον διαγωνισμό και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση του φετινού διαγωνισμού.
Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε συμφωνία μεταξύ της EBU και της βρετανικής κυβέρνησης προκειμένου το BBC να διοργανώσει τον διαγωνισμό, σε μία εκδήλωση στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η Ουκρανία.