Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στο οικονομικό τηλεοπτικό σταθμό SBC και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης, για την διακοπή του τηλεοπτικού σήματος τα ξημερώματα του Σαββάτου από τον πάροχο δικτύου DIGEA.
Οι εργαζόμενοι του SBC θέτουν «το μεγάλο ερώτημα: Πώς μπορεί μία ιδιωτική εταιρεία να ρυθμίζει το τηλεοπτικό τοπίο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης και ενώ έχει πλήρη γνώση ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι προϊόν δημόσιας περιουσίας;»
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο περιστατικό του «μαύρου» και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «στις 00:01 τα ξημερώματα της 1/8/2015 διεκόπη το σήμα του από τον πάροχο δικτύου DIGEA, παρά την αντίθετη θέση της προϊστάμενης αρχής για τη μη διακοπή του σήματος του σταθμού, αφού σύμφωνα με αυτές, πληρεί όλες της προϋποθέσεις νόμιμης λειτουργίας και εφόσον η διαδικασία αδειοδότησης των σταθμών είναι σε εξέλιξη. Παρά ταύτα, ο ιδιώτης πάροχος (DIGEA) προχώρησε σε αυτή την πρωτοφανή διακοπή χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες οι οποίες ωθούν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στην ανεργία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο».
Σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στον οικονομικό σταθμό SBC, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, συνέστησαν επιτροπή αγώνα και αποφάσισαν ομόφωνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τους, τα ακόλουθα:
· Ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση επαναλειτουργία του σταθμού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.
Καλούν την κυβέρνηση:
· να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση της ήδη δρομολογημένης και χωρίς καθυστέρηση διαδικασίας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών,
· να προχωρήσει άμεσα την λειτουργία της νέας εταιρείας θυγατρικής της ΕΡΤ, παροχής δικτύου,
· να προχωρήσει άμεσα στην νόμιμη στελέχωση του ΕΣΡ.
Οι εργαζόμενοι του SBC:
· Ζητούν την έγγραφη δέσμευση από την πλευρά της εργοδότριας εταιρείας που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό, της διασφάλισης των ιδίων θέσεων εργαζομένων που εργαζόντουσαν στον τηλεοπτικό σταθμό μέχρι την ημέρα που η DIGEA «έριξε μαύρο» στο SBC.
· Απαιτούν την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων σε όλα τα ΜΜΕ όπου ήταν ή είναι μέτοχοι καταζητούμενα πρόσωπα αλλά και τη διερεύνηση των συγκεκριμένων πράξεων εταιρειών, που μεταβιβάστηκαν σε άλλα πρόσωπα (αυξήσεις κεφαλαίων, «αναβιώσεις» εταιρειών), ενώ για το βασικό τους μέτοχο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την πλευρά της δικαιοσύνης.
· Η δημοσιογραφική ομάδα του SBC πραγματοποιεί έρευνα για τα περιστατικά της προηγούμενης παραγράφου, την οποία θα παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).
Με την ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του SBC, γνωστοποιούν την πρόθεση τους να πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΙΤΑ κ.λπ.
«Η Ελλάδα του 2015 πρέπει να χαράξει τη νέα πορεία της μακριά από τα κατεστημένα συμφέροντα των ολιγαρχών των Media. Για όποιον διαφωνεί με τα παραπάνω, ας αναλογιστεί ότι η DIGEA «ρίχνει μαύρο« σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, γιατί «ξαφνικά« επανασυστάθηκε εταιρεία που είχε πριν χρόνια την άδεια του τηλεοπτικού σταθμού, με μοναδικό μέτοχο ένα πρόσωπο που καταζητείται από την ελληνική δικαιοσύνη», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.