Υπόθεση Μπεν – Θρίλερ δίχως τέλος: «Εγώ είμαι ο Μπεν που εξαφανίστηκε στην Κω»

Μπεν

Άνδρας από τη Δανία υποστηρίζει ότι μπορεί να είναι το παιδί που απήχθη πριν από 33 χρόνια στην Κω.

Εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Μπεν Νίνταμ προκαλεί η δήλωση ενός άνδρα από τη Δανία, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι το αγόρι που εξαφανίστηκε από την Κω πριν από 33 ολόκληρα χρόνια. Η μητέρα του εξαφανισμένου ανήλικου βιώνει μέρες αγωνίας, περιμένοντας τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υπεβλήθη ο άντρας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στον βρετανικό Τύπο, ο άνδρας από τη Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του τού εκμυστηρεύτηκαν πως τον πήραν από το νησί του Αιγαίου, ενώ οι γονείς του δεν αρνήθηκαν πως αυτό πράγματι συνέβη.

Ο νεαρός άνδρας από τη Δανία τόνισε πως θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν στη συνέχεια σε ένα τροχόσπιτο. Την ημέρα της εξαφάνισης ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του είχε πάει να εργαστεί σε τοπικό ξενοδοχείο.

Η Κέρι Νίνταμ ανέφερε ότι έχει χάσει πλέον κάθε ελπίδα εντοπισμού, αφού έχει βρεθεί αρκετές φορές σε παρόμοια θέση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

«Αυτός ο άνδρας αναζητά την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στην αστυνομία της Δανίας δείγμα του DNA του. Μέσα σε 33 χρόνια, είχαμε εκατοντάδες αναφορές από άτομα που υποτίθεται ότι τον είχαν δει (τον Μπεν), τις περισσότερες εκ των οποίων ερευνήσαμε μόνοι μας τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η μητέρα του Μπεν στον βρετανικό Τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει πάνω από 300 αναφορές θέασης του εξαφανισμένου παιδιού. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ποτέ κανένα του ίχνος. Επιπλέον, από το 2017 η βρετανική αστυνομία θεωρεί δεδομένο πως ο Μπεν βρίσκεται θαμμένος στην Κω, ενώ ιδιώτες ερευνητές εκτιμούν πως σκοτώθηκε την ημέρα που εξαφανίστηκε και θάφτηκε στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του στην Κω, στο σπίτι των παππούδων του, που έμεναν μόνιμα στο χωριό Ηρακλής. Την ημέρα της εξαφάνισής του ο Μπεν είχε αφεθεί στη φροντίδα των παππούδων του, ενώ η μητέρα του εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.