Zappit

Βάνα Ραμπότα: Άλλο lifestyle και άλλο ηθοποιός

Διαβάστε τα όσα είπε σε συνέντευξη της για την τηλεόραση και τους σταρ.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Λοιπόν» και την Ρενέ Σαραντινού αποκάλυψε ότι ανυπομονεί για το καινούριο ξεκίνημα του «50-50» αλλά εξέφρασε και τις απόψεις τις για τον τρόπο που διαμορφώνεται το τηλεοπτικό τοπίο…

.– Είσαι αρκετά χρόνια στο θέατρο…
«Είμαι παιδί του θεάτρου και του σινεμά. Μετά προχώρησα στην τηλεόραση. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η τηλεόραση δεν έχει αποφασίσει προς τα πού θα κινηθεί».

– Τι εννοείς;
«Αιφνιδιάζομαι άσχημα συνεχώς. Δεν τη βλέπω να κινείται. Ελπίζω ότι θα έχουμε αλλαγές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι το σκηνικό. Βαριέμαι τα ριάλιτι και προτιμώ πιο τολμηρές κινήσεις από τα κανάλια. Χρειάζονται οι ελληνικές σειρές και οι σειρές εποχής. Ποιος όμως και πότε θα αποφασίσει το πότε θα τις κάνει;».

– Συνάδελφοί σου ασχολούνται και με την παρουσίαση εκπομπών, ριάλιτι και με πολλά άλλα εκτός υποκριτικής.
«Προσπαθούν να επιβιώσουν, όπως όλοι. Οι ηθοποιοί και επαγγέλματα που ήταν ευάλωτα βρίσκονται στη χειρότερη γραμμή ανέχειας. Ήταν ένα ασταθές επάγγελμα και κατακτήσαμε, παρά την προϋπηρεσία και το βιογραφικό που μπορεί να έχει κάποιος, να κρίνεται εκ νέου, χωρίς να ξέρεις ποια είναι τα κριτήρια για να αποκτήσεις μια δουλειά».

– Υπήρξαν δύσκολες στιγμές;
«Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όσο είμαστε άνθρωποι και όχι θεοί. Δεν πρέπει να επικοινωνείς με την πραγματικότητα για να θεωρείς ότι δεν υπάρχουν δύσκολες στιγμές ή να έχεις κάποιους να σου λύνουν τις δυσκολίες. Εγώ δεν είχα ποτέ κανέναν να μου λύσει οικονομικές ή ψυχολογικές ιστορίες και προσπαθώ με τις δυνάμεις μου να τις ξεπεράσω. Βγαίνω δυνατότερη, σοφότερη».

– Εύκολες στιγμές υπήρχαν;
«Όχι, ήμουν από τα παιδιά που δεν είχα εύκολες στιγμές. Είμαι ευτυχισμένη όμως, γιατί μέσα από τις δυσκολίες κατάφερνα να εξελιχθεί το μυαλό μου και να νιώσω πιο πολύ τη γεύση της χαράς και της επιτυχίας. Γιατί, όταν ιδρώνεις και ματώνεις, ευχαριστιέσαι περισσότερο τα πράγματα. Όταν σου δίνονται με το κουτάλι στο στόμα, τα φτύνεις».

– Είναι κομμάτι του lifestyle η εύκολη δόξα.
«Το lifestyle σταρ είναι ένα άλλο επάγγελμα από εκείνο του ηθοποιού. Αυτό το άλλο επάγγελμα δεν έμαθα να το κάνω. Ευτυχώς, δεν είναι του χαρακτήρα μου».

– Χτίζει όμως καριέρες και έχει και αρκετά χρήματα.
«Και βέβαια έχει λεφτά και χτίζει καριέρες, αλλά δεν ξέρω αυτά που χτίζονται αν είναι χάρτινα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Για μένα σταρ είναι εκείνος που γνωρίζει πόσο μεγάλος είναι, που δεν επιδιώκει ούτε να το δείχνει ούτε να το πλασάρει. Είναι ταπεινός κι έχει το χαμόγελο της γνώσης. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου για κάτι τέτοιο. Κάποιοι είναι γεννημένοι σταρ και τους θαυμάζω, γιατί έχουν ταλέντο και μυαλό».

– Σταρ είναι εκείνος που χρησιμοποιεί μόνο ακριβά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις του ή εκείνος που θα χρησιμοποιήσει και το μετρό;
«Οι σταρ που περπατούν στα κόκκινα χαλιά με τις λιμουζίνες είναι εκείνοι του εξωτερικού. Εδώ έχουμε βελέντζες! Αυτοί οι άνθρωποι που περπατούν στα κόκκινα χαλιά μπαίνουν και στο μετρό. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να μιλάμε για σταρ. Εδώ είμαστε μια βιοτεχνία θεάματος, για να μην πω σουβλατζίδικο! Δεν μπορεί λοιπόν να νομίζει κάποιος ότι περπατάει στο κόκκινο χαλί, είναι αστείο. Αν το νομίζουν, να κάνουν κάτι να γιατρευτούν».

– Επιστρέφει η παρέα του «50-50» στις μικρές μας οθόνες…
«Ναι, είναι η μισή μας ζωή. Ξανασυναντιόμαστε έπειτα από 3 χρόνια, έχοντας αλλάξει και προχωρήσει στη ζωή μας. Είμαι ανυπόμονη να συναντηθούμε, να δω πόσο αλλάξαμε και πόσο μείναμε ίδιοι. Ξεκινάει μια σχέση πάλι από την αρχή. Θέλω να δω την εξέλιξη των ηρώων στην τηλεόραση, είναι ενδιαφέρον. Έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο».

– Η επιτυχία αυτή πρέπει να συνεχιστεί… Σε φοβίζει;
«Όχι, γιατί η ειλικρίνεια που είχαν οι χαρακτήρες είναι κάτι που ακουμπάει στον Έλληνα τηλεθεατή. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, θα συνεχίσει να ταυτίζεται. Με ηρεμεί γιατί είμαι σε γνωστό “λιμανάκι”. Υπάρχει ο ίδιος κώδικας».

Δείτε το βίντεο από την τηλεοπτική σειρά «50-50»: