Τηλεθέαση: Κυρίαρχη δύναμη στην ενημέρωση το Mega τη σεζόν 2023-24

τηλεθέαση

Η πρώτη δύναμη στην ενημέρωση ήταν το MEGA τη σεζόν 2023 - 2024 (Σεπτέμβριος - Ιούνιος).

Σε μία ταραχώδη χρονιά που σημαδεύτηκε από ακραία εγχώρια και διεθνή γεγονότα αλλά και πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, το MEGA έδειξε την υπεροχή του και διατήρησε την πρωτοκαθεδρία που κατείχε από την περασμένη χρονιά στο σύνολο του ενημερωτικού του προγράμματος.

Το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο, πάντα στην πρώτη γραμμή, παρόν στα σημεία όπου διαδραματίζονται οι εξελίξεις, ανταποκρίθηκε με αίσθημα ευθύνης στην εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι τηλεθεατές και κέρδισε επάξια το στοίχημα της τηλεθέασης.

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Ο απόλυτος νικητής της βραδινής ενημέρωσης

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ», η ναυαρχίδα της ενημέρωσης του MEGA, ισχυροποίησε τη δυναμική του και παρέμεινε η πρώτη επιλογή των πολιτών με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού. Οι ειδήσεις του MEGA με παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα-Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου (Παρασκευή-Κυριακή), και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη, συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών, 474.000, από όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Αναλυτικά: MEGA 474.000, STAR 394.000, ΣΚΑΪ 371.000, ALPHA 359.000, ANT1 306.000, OPEN 224.000, ΕΡΤ1 191.000.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» στο σύνολο του κοινού αλλά και το δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας μάλιστα ανοδική πορεία σε σύγκριση με την περσινή σεζόν. Ειδικότερα, στο σύνολο του κοινού οι ειδήσεις του MEGA κέρδισαν την πρωτιά με μέσο όρο 13,8%, ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54 ανέβηκαν στην κορυφή με μέσο όρο 13,7%.

Live News: Αξεπέραστο στην απογευματινή ζώνη

Το «Live News» αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση και η επιτυχία του θεωρείται πλέον δεδομένη. Η σεζόν έκλεισε με την εκπομπή να βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεθέασης για μία ακόμη φορά. Η παρουσία του Νίκου Ευαγγελάτου στην απογευματινή ζώνη παραμένει ισχυρή και η εκπομπή, από την πρώτη σεζόν της, αήττητη.  Το «Live News» ήταν πρώτο με μέσο όρο 18,7% στο σύνολο του κοινού και άφησε πίσω τον ανταγωνισμό με διαφορά 5,5 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, στη ζώνη μετάδοσής του. Στο δυναμικό κοινό 18-54, η κορυφή κατακτήθηκε με μέσο όρο 13,5%.

Σε επιμέρους ηλικιακές ομάδες, το «Live News» έφτασε μέχρι και το 25,3%.

Κοινωνία Ώρα MEGA: Η κορυφαία επιλογή της πρωινής ενημέρωσης

Πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για την πρωινή τους ενημέρωση ήταν και τη φετινή σεζόν η «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

To επιτυχημένο καθημερινό ενημερωτικό magazino του MEGA κέρδισε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 16,3%. Στο σύνολο του κοινού, η «Κοινωνία Ώρα MEGA» σημείωσε μέσο όρο 17,9%.

Το υψηλότερο μερίδιο της εκπομπής, 25,5%, σημειώθηκε σε επιμέρους γυναικείο κοινό.

MEGA Σαββατοκύριακο: Στην πρώτη θέση τα πρωινά του Σαββατοκύριακου

Το «MEGA Σαββατοκύριακο» επικράτησε του ανταγωνισμού με μέσο όρο 10,7% στο δυναμικό κοινό. Το πρωινό magazino του MEGA με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα που κάνει sprint και κόβει πρώτο το νήμα τα Σαββατοκύριακα, ήταν για τέταρτη σεζόν πρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Στη ζώνη μετάδοσής του η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: ΣΚΑΪ 10%, ANT1 8,8%, STAR 7,4%, ALPHA 7,3%, OPEN 6,9%, ΕΡΤ1 6,6%.

Σε επιμέρους γυναικείο κοινό, η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 19,7%.

MEGA Stories και Μεγάλη Εικόνα: Σταθερές αξίες στη late night ζώνη

Δυναμική ήταν η παρουσία  και των εκπομπών «MEGA Stories» με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη τη σεζόν 2023-2024. Οι βραδινές εκπομπές του MEGA κατέγραψαν ανταγωνιστική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης και απέσπασαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με την πολυποίκιλη και πάντα προσεγμένη θεματολογία τους.