Θεσσαλονίκη: Μεγάλη παρέλαση στο Europride 2024 με κεντρικό σύνθημα «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία»

Europride

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Τζωρτζ Τσούνης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/6) η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας στο Europride 2024 στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή της ΧΑΝΘ, απ’ όπου και ξεκίνησε η πολύχρωμη παρέλαση, διασχίζοντας την οδό Τσιμισκή σε όλο της το μήκος και καταλήγοντας μέσω της οδού Βενιζέλου και της Λεωφόρου Νίκης στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής διοργάνωσης ήταν το «Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία» και σε αυτήν συμμετείχαν χιλιάδες άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ και όχι μόνο κοινότητας. Κρατώντας πολύχρωμες σημαίες και χορεύοντας στους ρυθμούς της μουσικής, το «καραβάνι» με τα 9 συνολικά άρματα του Europride έστειλε το δικό του ισχυρό μήνυμα ελευθερίας και αγάπης από τη Θεσσαλονίκη.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Τζωρτζ Τσούνης. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που το Europride πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και μόλις η δεύτερη στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

«Το προβλέπαμε ότι θα έχουμε πολλούς επισκέπτες αλλά δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη συρροή. Χθες στην πλατεία οι περισσότεροι μιλούσαν αγγλικά. Είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε καταφέρει. Είναι πολλοί μήνες σκληρής δουλειάς για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Η ιστορία αποδεικνύει ότι η αγάπη νικάει. Το μίσος ποτέ.

Το μίσος μπορεί να κρατήσει κάποιους ανθρώπους πίσω αλλά ποτέ ένα ολόκληρο κίνημα. Το αποδείξαμε και θεσμικά φέτος το 2024 με τον νόμο υπέρ της ισότητας στον γάμο. Θα το αποδείξουμε και τα επόμενα χρόνια με όλες τις εξελίξεις που θα έχουμε υπέρ του κινήματος γιατί πάνω απ’ όλα είναι ανθρώπινο. Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε στην Karfitsa.gr η εκπρόσωπος του Thessaloniki Pride και EuroPride 2024, Φιλομένη Λιάτσα.

Φωτογραφίες: Βασίλης Βερβερίδης | Motion Team