Τέμπη: Όσα είπε ο σταθμάρχης Γ. Ζήνδρος στο TLive

Τέμπη

"Δεν του άφησε 10 τρένα, ένα τρένο του άφησε να βάλει μέσα, τον προαστιακό", σχολιάζει ο κύριος Ζήνδρος.

«Μπαλάκι» ευθυνών παίζεται μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων, λίγο πριν από τις νέες διώξεις για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων, Γ. Ζήνδρος, μιλά αποκλειστικά στο TLive για την κατάσταση των βαρδιών τη νύχτα της φονικής σύγκρουσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο υπεύθυνος για την κυκλοφορία των τρένων και της βάρδιες στη Λάρισα, οι ευθύνες βαραίνουν τον δεύτερο σταθμάρχη, που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδιά του και άφησε μόνο του τον κατηγορούμενο σταθμάρχη.

«Το σχόλιο που έχω να κάνω εγώ είναι ότι ο Π… πέρασε 31 τρένα και άφησε ένα τρένο, τον προαστιακό, να περάσει αυτός. Ανταλλάξαμε τηλεγραφήματα με τον Σ… Ξέρεις, δε μπορούσα να συννενοηθώ, άλλα αντ’ άλλων λέει αυτός αλλά λέμε κάτι άλλο θα έλεγε. Και πήρα τηλέφωνο τον Π… στο κινητό και του λέω: γιατί δεν κάθισες λίγο ακόμα;», δηλώνει ο Γεώργιος Ζήνδρος στο TLive.

«Εγώ δε μπορώ να δώσω εντολή σε κανέναν. Εγώ τηλεφώνησα 22:45 στον Π… στο κινητό, εφόσον είχε φύγει. Και επειδή ήταν μέχρι τις 23:00 η βάρδια; Δεν του άφησε 10 τρένα, ένα τρένο του άφησε να βάλει μέσα, τον προαστιακό», προσθέτει ο κύριος Ζήνδρος για τη μοιραία νύχτα.

«Είναι πολύ δυσάρεστη η μετάθεση ευθυνών που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις. Υπάρχουν ευρύτερες ευθύνες, ποιοι τον τοποθέτησαν εκεί, ποιοι τον πιστοποίησαν», σχολιάζει ο Πρώην Ειδικός Σύμβουλος του ΟΣΕ, Γιώργος Ναθένας, στον Alpha.