Τέμπη: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Γεράσιμος – Υπεβλήθη σε κρίσιμη επέμβαση στη Βοστώνη

Τέμπη

Ο άτυχος 21χρονος ταξίδευε από τον Βόλο για τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου κατά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων 57 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και 181 τραυματίστηκαν.

Τη γενναία μάχη για να μείνει στη ζωή εξακολουθεί να δίνει ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο άτυχος 21χρονος ταξίδευε από τον Βόλο για τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου κατά τη μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων 57 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και 181 τραυματίστηκαν.

Ο Γεράσιμος βρίσκεται από τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ μαζί με τους γονείς του, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, αφού δεν έχει ξυπνήσει από το κώμα, στο οποίο βρίσκεται εδώ και σχεδόν 10 μήνες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 21χρονος φοιτητής εκσφενδονίστηκε σε απόσταση 100 μέτρων από το βαγόνι του φονικού τρένου.

Μοναδικός στόχος για τον πολυτραυματία στα Τέμπη είναι όχι μόνο να επιστρέψει πίσω νικητής αλλά να καταφέρει να είναι ξανά όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός. Όπως είναι φυσικό, η αγωνία των δικών του ανθρώπων έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την κατάσταση της υγείας του, όπως επισημαίνει το thenewspaper.gr και η μεταφορά του στη Βοστώνη τον περασμένο μήνα θεωρήθηκε μονόδρομος, αφού πρόκειται για ένα εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι, μετά από περισσότερες από 100 μέρες νοσηλείας του στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Γεράσιμος μεταφέρθηκε στο Ανόβερο της Γερμανίας, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης, όπου παρέμεινε για λίγο, καθώς εκεί μολύνθηκε από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να επιστρέψει στη Λάρισα.

Στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο 21χρονος φοιτητής υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.