Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θαλασσινά στο τραπέζι της Σαρακοστής. Ωστόσο, η επιλογή και το μαγείρεμά του, είναι για πολλούς σπαζοκεφαλιά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας όλα εκείνα τα μυστικά που θα κάνουν το χταποδάκι να… λιώσει στον ουρανίσκο σας!
Η συνταγή για το διάσημο χταποδάκι με μέλι της Αργυρώς
Ο ήπιος βρασμός, επιβάλλεται για να μαλακώσει σωστά το φρέσκο χταπόδι. Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι θέλει λιγότερη ώρα βρασμού. Οπότε την αραιή σάλτσα, θα την πυκνώσετε με λίγα λεπτά δυνατό βρασμό.
Το φρέσκο χταποδάκι, είναι αρκετά αλμυρό, οπότε δεν αλατίζουμε ποτέ πριν τέλος του μαγειρέματος. Από την εμπειρία μου, 9 στις 10 φορές δεν αλατίζω όταν μαγειρεύω φρέσκο χταπόδι. Πολύ σπάνια σε φρέσκο χταπόδι να βάλω αλάτι.
Αν όμως χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο, θα χρειαστεί αλάτι. Και καλύτερα να το βάλετε προς το τέλος του βρασμού. Γιατί όσο δένει και κοχλάζει μια σάλτσα τόσο εξατμίζονται υγρά και στο τέλος βγαίνει η σάλτσα αλμυρή.