Σκαρμούτσος για Πετρετζίκη: «Το παιδί είπε μία βλακεία»
«Είχα φτάσει σε σημείο να μην έχω φίλους, να μην έχω επαφή ούτε με την οικογένειά μου...»
Ο γνωστός σεφ που έχει συνδέσει το όνομά του με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, ξεδιπλώνει στιγμές από τη ζωή του στο περιοδικό ΟΚ! και τον Γιάννη Πουλόπουλο.
Θυμάσαι τον πρώτο σου έρωτα;
Η πρώτη κοπέλα που μου άρεσε ήταν μία συμμαθήτριά μου στη ΣΤ΄ Δημοτικού. Πάσχιζα δύο χρόνια να κάνω κάτι μαζί της και, όταν επιτέλους την έπεισα να δώσουμε ραντεβού στο πίσω μέρος του σχολείου, ξέχασα να πάω, γιατί έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου και με συνεπήρε ο αγώνας. Δεν μου ξαναμίλησε ποτέ από τότε.
Σε ποια ηλικία είχες την πρώτη σου ερωτική επαφή;
Στα 15. Είχα πάει πρώτη φορά διακοπές χωρίς τους γονείς μου στη Μονεμβασιά και έγινε με μία εξαιρετική κοπέλα που είχα γνωρίσει εκείνο το καλοκαίρι εκεί. Νόμιζα ότι ήμουν άλλος άνθρωπος μετά από αυτό. Αισθάνθηκα ότι απελευθερώθηκα.
Πώς από το πανεπιστήμιο και τις οικονομικές σπουδές βρέθηκες να ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Από τη λάντζα βρέθηκα να εργάζομαι σερβιτόρος. Αλλά ήμουν νευρικός. Ένα βράδυ κυνήγησα κάποιον πελάτη που με προσέβαλε μέχρι το γκαράζ του μαγαζιού για να τον πλακώσω. Το αφεντικό μου, για να μη χάσω τη δουλειά μου, μου πρότεινε να εργαστώ στην κουζίνα. Εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά μου με τη μαγειρική.
Ποιο ήταν το σημείο μηδέν που σε έκανε να μπεις σε πρόγραμμα απεξάρτησης;
Είχα φτάσει σε σημείο να μην έχω φίλους, να μην έχω επαφή ούτε με την οικογένειά μου -και καλώς έκανε, γιατί μου είχε δώσει άπειρες ευκαιρίες για επικοινωνία, τις οποίες είχα πετάξει. Είχα χάσει τη δουλειά μου, δεν είχα καθόλου χρήματα, ούτε σπίτι για να μείνω. Έμενα κυριολεκτικά στον δρόμο.
Ο Άκης Πετρετζίκης δήλωσε πρόσφατα ότι «ο μάγειρας που έχει παραπάνω κιλά δεν δουλεύει παρά μόνο τρώει».
Θα ήταν πολύ κρίμα να κρίνω πόσο εργάζεται κανείς από το βάρος του. Ειδικότερα όσοι εργάζονται σε κουζίνα έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου. Κάποιοι από εμάς είμαστε χοντροί, κάποιοι είναι πιο αδύνατοι. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πόσο σκληρά δουλεύουμε. Θεωρώ ότι το παιδί είπε μία βλακεία και δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια.