Zappit

Πώς θα ξανακάνετε απαλό και λείο το μέλι που έχει “ζαχαρώσει” [pics, vid]

Όταν το μέλι μέσα στο βαζάκι δημιουργεί αυτούς τους χαρακτηριστικούς “κρυστάλλους” και αλλάζει η απαλή υφή του, η οποία γίνεται πιο σκληρή, λέμε συνήθως ότι το μέλι έχει “ζαχαρώσει”.

Το “ζαχάρωμα” στο μέλι συμβαίνει, όταν μέσα στο βαζάκι περνάει υγρασία. Οι περισσότεροι την “πατάμε” όταν βάλουμε το κουταλάκι μέσα στο βάζο για να πάρουμε μέλι, αλλά δεν έχουμε προσέξει ότι το κουταλάκι είναι λίγο υγρό (απλό πλύσιμο, ή από το τσάι που μόλις φτιάξαμε κλπ). Η υγρασία τότε από το κουταλάκι περνάει και μένει μέσα στο μέλι και μετά από λίγες μέρες αυτό θα αρχίσει να δημιουργεί κρυστάλλους, δηλαδή να “ζαχαρώνει”.

Τώρα που ξέρετε τον λόγο που το μέλι ζαχαρώνει, ήρθε η ώρα να δείτε ένα πολύ απλό κόλπο, για να το επαναφέρετε στην φυσική του, λεία και όμορφη υφή…

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr