Πέθανε ο Αλέν Ντελόν

Αλέν Ντελόν

Θλίψη για τον διάσημο ηθοποιό που μεσουράνησε τη δεκαετία του '70.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Αλέν Ντελόν. Τον θάνατο του ανακοίνωσαν τα παιδιά του. «Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον και (ο σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία του παιδιά και την οικογένειά του. Η οικογένειά του σας ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική του ζωή σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή του πένθους», ανέφερε το δελτίο Τύπου της οικογένειας.

Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω (σημερινό Ω-ντε-Σεν), του Ιλ-ντε-Φρανς, ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού. Οι γονείς του, Εντίτ (το γένος Αρνόλντ, 1911–1995) και Φαμπιάν Ντελόν (1904–1977), χώρισαν όταν ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών και έτσι οδηγήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Στις Κάννες, ο Ντελόν εθεάθη από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Το 1959 πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία Οι γυναίκες είναι αδύναμες (Faibles femmes, 1959), η οποία υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία. Στη συνέχεια ο Ντελόν έπαιξε σε δύο ταινίες που του εξασφάλισαν τη διεθνή φήμη. Το 1960, εμφανίστηκε στην ταινία Γυμνοί στον ήλιο (Plein Soleil) δίπλα στον Μορίς Ρονέ σε σκηνοθεσία Ρενέ Κλεμάν, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ της Πατρίσια Χάισμιθ.

Η φήμη του ενισχύθηκε περαιτέρω όταν δούλεψε ξανά με τον Λουκίνο Βισκόντι για τον Γατόπαρδο (Il Gattopardo) με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Κλαούντια Καρντινάλε. Αυτή ήταν η έβδομη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στη Γαλλία και Η μεγάλη ληστεία του καζίνο ήταν η έκτη. Υπήρξε παντρεμένος από το 1964 μέχρι το 1969 με τη Ναταλί Ντελόν.

Ο ηθοποιός, που είχε μεσουρανήσει και ήταν επίκεντρο συζήτησης για πολλά χρόνια, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας που είχαν επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του. Το 2019 υπέστη εγκεφαλικό, ενώ το 2022 παρουσίασε λέμφωμα.

Με πληροφορίες από Wikipedia