ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας θα μονομαχήσουν στον δεύτερο γύρο

ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα...

Τις 300.000 ψήφους ξεπέρασε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ όπως έγινε γνωστό μετά το κλείσιμο της κάλπης, το βράδυ της Κυριακής.

Σία Κοσιώνη: «Ο Χάρης Δούκας στην Αττική, δήμαρχος Αθηναίων ξαναλέω, είναι τέταρτος»

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου είναι οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Για την εκλογή του νέου προέδρου, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συγκεντρώσει ο πρώτος το 50,01% με αποτέλεσμα να θεωρείται από νωρίς «άτυπα» σίγουρος ο β’ γύρος για την εκλογική αναμέτρηση.

Το ερώτημα ήταν βέβαια ποιοι δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα κατόρθωναν να τερματίσουν στις δυο πρώτες θέσεις του παρόντος, πρώτου, γύρου.

Έπειτα από ένα μεγάλο θρίλερ για την δεύτερη θέση, ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, η απάντηση ήρθε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα όταν και συγκεντρώθηκε το 99,25% της ενσωμάτωσης στην καταμέτρηση των ψήφων. Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 29,73% (88.659 ψήφοι) και ο Χάρης Δούκας με ποσοστό 21,37% (63.748 ψήφοι) είναι οι δύο άντρες που θα διεκδικήσουν την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση του επικεφαλής της MRB, Δημήτρη Μαύρου στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του OPEN με την Εύα Αντωνοπούλου, πως η διαφορά «κλείδωσε» και έγινε μη αναστρέψιμη με βάση τις στατιστικές γραμμές κλιμάκωσης του δεύτερου κ. Χάρη Δούκα και του τρίτου κ. Παύλου Γερουλάνου στην καταμέτρηση των τελευταίων χιλιάδων ψήφων.

Πηγή εικόνας: NDP Photo