ΠΑΣΟΚ – Νίκος Ανδρουλάκης: «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα, θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε»

ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

"Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω και τα καλύτερα είναι μπροστά" επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την μεγάλη του νίκη.

Μεγάλος νικητής στην εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το βράδυ της Κυριακής, ο οποίος και υπερίσχυσε του Χάρη Δούκα στον β’ γύρο. Ειδικότερα, η ψηφοφορία των φίλων και των μελών του κόμματος έδωσε ποσοστό 59,9% στον πρώτο και 40,1% στον δεύτερο.

Λίγα λεπτά πριν το ρολόι δείξει 11 τη νύχτα, μάλιστα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε δηλώσεις έξω από τα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου επικρατούσαν πανηγυρισμοί από τους υποστηρικτές του, υπογραμμίζοντας πως «οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι».

«Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Αύριο ενωμένοι θα πάμε το κίνημά μας ακόμα ψηλότερα. Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες τους προσδοκίες, για να τελειώσει η παντοκρατορία της ΝΔ» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα, θα τον κάνουμε και θα κερδίσουμε. Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, σοβαρότητα και προτάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων, είπε δίνοντας έμφαση στο ΕΣΥ, την Παιδεία, τη στέγαση, την οικονομία. Απηύθυνε προσκλητήριο προς τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κοινωνική πολιτική. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε με αξιοπιστία, χωρίς λαϊκισμό και πολιτικό ήθος. Πάνω απ’ όλα όμως, έχουμε χρέος σε μια εποχή που υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης στην πολιτική να προχωρήσουμε με ακλόνητο ήθος. Η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική, αλλά είναι ταυτόσημες. Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία αλλά για μια πιο δίκαιη κοινωνία».

«Υπόσχομαι στους Έλληνες πολίτες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες. Η χώρα χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές. Και γι’ αυτό πρέπει πάνω απ’ όλα να νικήσουμε τη ΝΔ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτόν τον νέο μεγάλο αγώνα. Και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

«Είμαι σίγουρος ότι έγινε σήμερα ένα άλλο βήμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή. Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώνουμε ξανά περήφανα τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Θα καταφέρουμε νέες νίκες» πρόσθεσε, επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης εν μέσω θερμών πανηγυρισμών από τους υποστηρικτές του στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, επέστρεψε ως δύναμη προόδου και δύναμη αλλαγής» κατέληξε.