Πασχαλινά Μαγειρέματα στην Άνδρο.
Διαβάστε για τα Πασχαλινά Μαγειρέματα στην Άνδρο.
Πάσχα στην Άνδρο σημαίνει «λαμπριάτης» που είναι κατσίκι ή αρνί ψητό σε χωριάτικο φούρνο. Πολλοί χωριάτικοι φούρνοι ανάβουν μόνο και μόνο γι αυτό το σκοπό.
Ίσως ένα από τα ποιο πλούσια και ευωδιαστά πασχαλινά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας. Στην Άνδρο η γέμιση του αρνιού είναι πληθωρική γεμάτη από την λιπαρή ένταση τριών διαφορετικών τυριών, των αυγών, των εντοσθίων, του ρυζιού που τελικά ισορροπεί με την φρεσκάδα του δυόσμού και του μαϊντανού.
Ακόμη φτιάχνουν παστέλι Άνδρου: Ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με καρύδια χοντροκομμένα και παξιμάδι εφτάζυμο, χρησιμοποιώντας μέλι και ζάχαρη.
Κυριακή του Πάσχα ο ΣΚΑΙ μαγειρεύει για τους τηλεθεατές του στις 11:00.