Zappit

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου – Συγκλόνισε ο πιλότος του F-16: «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος»

Το μήνυμα του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου.

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του πιλότου του F-16 σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο σμηναγός Γιώργος Σωτηρίου, με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσεις σε F-16, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης με σειρά ελιγμών που πραγματοποίησε με το μαχητικό αεροσκάφος στον ουρανό της πόλης, κλείνοντας τη στρατιωτική παρέλαση.

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

O Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου είναι Ιπτάμενος επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006.

Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1.500 είναι σε αεροσκάφη F-16.