Zappit

Παραμένουν κρίσιμες οι ώρες για τον Θανάση Βέγγο

Βίντεο: Η κατάσταση της υγείας του αγαπημένου ηθοποιού

Ο μεγάλος μας κωμικός ηθοποιός, μετά το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού μη έχοντας καμία επαφή με το περιβάλλον. Αν και έχει αποσωληνωθεί (οι γιατροί της προηγούμενες ημέρες προχώρησαν σε τραχυοστομία) οι ζωτικές του λειτουργίες υποστηρίζονται μηχανικά.

Η σύζυγός του Μίνα και οι δύο γιοι του δεν φεύγουν απ’ το πλευρό του και δεν παύουν να ελπίζουν. Ωστόσο ο “καλός μας άνθρωπος” δεν αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα. Και κάποιες αμυδρές κινήσεις που έκαναν την οικογενειά του να ελπίζει ήταν αντανακλαστικές, όπως εκμυστηρεύτηκαν ιατρικές πηγές στο zappit. Παρ’ όλα αυτά η οικογένεια και μετά από παρότρυνση των γιατρών δεν σταματά να μιλά και να θυμίζει στον Θανάση ευχάριστες στιγμές από το παρελθόν με την ελπίδα πως ίσως έτσι ενεργοποιηθεί η λειτουργία του εγκεφάλου.

Αν και το αιμάτωμα στον εγκέφαλο δεν έχει προχωρήσει, αυτό που φοβούνται τώρα οι γιατροί είναι επιπλοκές σε άλλα ζωτικά όργανα του 83χρονου ηθοποιού λόγω της παρατεταμένης νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.