Zappit

Ορφέας Αυγουστίδης: Σε όποιον δεν αρέσει το «Νησί» ας αλλάξει κανάλι!

Διαβάστε την συνέντευξη του Ορφέα Αυγουστίδη σχετικά με την σειρά

Ολοκληρώθηκαν τα τελευταία γυρίσματα για τη σειρά «Νησί» στην Κρήτη και ο Ορφέας Αυγουστίδης μίλησε για τη σειρά που συζητήθηκε πολύ φέτος τόσο για το θέμα της όσο και για τα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε, τον ρόλο του εκεί ως Αντώνης Αγγελόπουλος και το πώς θα εξελιχθεί η σχέση του με την Άννα σε συνέντευξή του στο Έθνος και τη Νάνσυ Νικολαΐδου.

– Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο τελευταίο σου γύρισμα;
«Δεν ήταν τόσο ηλεκτρισμένη, όσο αγχωτική. Ξεκινήσαμε γύρισμα εγώ και ο Αιμίλιος Χειλάκης και πιστεύαμε πως την τελευταία σκηνή θα τη γυρίζαμε την επόμενη μέρα, αλλά τελικά προλάβαμε και την κάναμε το ίδιο βράδυ, με πολύ, με πάρα πολύ κρύο, οπότε δεν είχαμε τον χρόνο να αισθανθούμε κάπως περίεργα ή να συγκινηθούμε.»

– Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον «Αντώνη» και σ' αρέσει;
«Το ότι έχει αποδεχτεί την τάξη του… Ξέρει πολύ καλά πως έχει μία λαϊκή καταγωγή, πως είναι κομμουνιστής, πως είναι σημαδεμένος και προσπαθεί να ζήσει με όλα αυτά και να προχωρήσει παρακάτω.»

– Και με την «Αννα» τι θα γίνει;
«Οσο περνά ο καιρός και η «Αννα» απομακρύνεται από δίπλα του όλο και περισσότερο, του στοιχίζει. Νομίζω πως αυτή την απώλεια της «Αννας» από τη ζωή του δεν θα τα καταφέρει να την ξεπεράσει ποτέ. Κατά τα άλλα, στα επόμενα επεισόδια θα δούμε τον «Αντώνη» να ενσωματώνεται στην οικογένειά του, να προσπαθεί να αναλάβει κάποιες ευθύνες. Θα τον δούμε για παράδειγμα να αντιδρά, όταν μαθαίνει για την ερωτική σχέση που έχει η αδελφή του.

– Το «Νησί» πήρε διθυραμβικές κριτικές. Παρ' όλα αυτά, υπήρξαν κι εκείνοι που είπαν πως δεν την αντέχουν αυτή τη δουλειά γιατί είναι απίστευτα καταθλιπτική.
«Η εικόνα της σειράς είναι καταθλιπτική, όταν ασχολείται με το μελανό κομμάτι της ιστορίας μας. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να έχεις για θέμα σου τους χανσενικούς και όλα αυτά που τράβηξαν, και να το παρουσιάζεις… ανάλαφρα; Τι είναι; Ερωτικό τρίγωνο; Αν κάναμε μία ελαφριά προσέγγιση στο θέμα, νομίζω πως το αποτέλεσμα θα ήταν τουλάχιστον αστείο…»

– Δηλαδή, το «Νησί» δεν είναι μία… «μαύρη σειρά» όπως την έχουν αποκαλέσει διάφοροι…
«Δεν ξέρω αν έχει νόημα να συζητάμε για όλα αυτά. Σε όποιον αρέσει το «Νησί», ας το δει, σε όποιον δεν αρέσει, ας αλλάξει κανάλι. Το περιθώριο της επιλογής υπάρχει. Πάντως, το ύφος μίας σειράς καθορίζεται από το θέμα της.»

– Πιστεύεις, πως το «Νησί» είναι όντως το τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς;
«Αναμφισβήτητα… Και δεν είναι φαινόμενο μόνο λόγω της επιτυχίας του και των ποσοστών τηλεθέασης που σημειώνει. Το «Νησί» είναι φαινόμενο, γιατί σε μία χρονιά όπου στην τηλεόραση κυριαρχούν τα τηλεοπτικά κατακάθια, υπάρχει και μία δουλειά που πραγματικά λάμπει και ξεχωρίζει και αυτό, αν μη τι άλλο, μας δίνει κουράγιο!

Διαβάστε επίσης: Το νησί επιστρέφει απόψε με ολοκαίνουριο επεισόδιο
Γυμνή στην άμμο η κόρη της Ελένης από το «Νησί»!
Ο παραγωγός του «Νησιού» διαψεύδει τα περί πλιάτσικου