Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η στιγμή που Ισραήλ και Παλαιστίνη παρελαύνουν στην Τελετή Έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες

Η είσοδος των δύο αποστολών την ώρα που μένεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Την Τελετή Έναρξης για τους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 παρακολουθεί σύσσωμος ο πλανήτης το βράδυ της Παρασκευής (26/7). Υπό καταρρακτώδη βροχή αθλητές από συνολικά 206 χώρες πέρασαν από την ξεχωριστή πλωτή παρέλαση που στήθηκε στις όχθες του Σηκουάνα, όπου καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες παρευρισκόμενους θεατές.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η συγκλονιστική στιγμή που η ελληνική ομάδα ανοίγει την παρέλαση στον Σηκουάνα

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι Γάλλοι ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό σόου που αποτελούταν από διάφορα μέρη και συνδύαζε αθλητισμό, υψηλή ραπτική, μουσική αλλά και διάφορες μορφές Τέχνης, αφού κατάφεραν να «παντρέψουν» την Παναγία των Παρισίων, με τη Μόνα Λίζα, τη Lady Gaga και τα… Minions.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το εντυπωσιακό show της Lady Gaga στην Τελετή Έναρξης

Συνολικά στη διοργάνωση του Παρισιού δίνουν το παρών πάνω από 10.600 αθλητές, διεκδικώντας φυσικά ένα ολυμπιακό μετάλλιο και τη διάκριση για τη χώρα τους.

Ωστόσο, την ώρα που όλος ο πλανήτης γιορτάζει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η πολεμική σύρραξη ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη συνεχίζεται, κόντρα στον ιερό θεσμό της «εκεχυρείας». Έτσι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα πλοιάρια που μετέφεραν τις αποστολές των δύο αντιμαχόμενων κρατών για ενδεχόμενες αντιδράσεις ή πολιτικές τοποθετήσεις που μπορεί να συνέβαιναν.

Παρ’ όλα αυτά και ενώ φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις συνεχίζουν να γίνονται στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης δεν σημειώθηκε κάποιο απρόοπτο περιστατικό, με τις δύο αποστολές να γίνονται δεκτές στην παρέλαση με χειροκροτήματα.