Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη – «Λύγισε» απέναντι στην Ουκρανή Κόστιουκ

Μαρία Σάκκαρη

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στη φάση των 16.

Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ [(6-4, 6-7(5), 4-6] από την Μάρτα Κόστιουκ στη φάση των “16” του τένις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παρότι ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι, η Μαρία Σάκκαρη έκανε στη συνέχεια μία φοβερή ανατροπή και έφθασε στο 1-0, αλλά ακολούθησε ένα “τρελό” ματς με… άπειρα μπρέικ και εναλλαγές συναισθημάτων. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχασε το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και “λύγισε” μετά από “μάχη” συνολικά τριών ωρών, στο τρίτο σετ, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στο μονό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ άσχημα το πρώτο σετ και δέχθηκε δύο μπρέικ από την Μάρτα Κόστιουκ, μένοντας πίσω στο σκορ με 3-0. Ακολούθησε όμως μία απίστευτη αντεπίθεση, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να φθάνει μέχρι την ανατροπή με 4-3. Έκανε μάλιστα και τρίτο μπρέικ για να σερβίρει για το πρώτο σετ, αλλά η Ουκρανή έμεινε “ζωντανή” με νέο δικό της μπρέικ. Η Σάκκαρη δεν έχασε όμως την καλή ψυχολογία της και αμέσως μετά έκανε τέταρτο δικός της μπρέικ στο πρώτο σετ, για να το κλείσει με 6-4 και να διαμορφώσει το 1-0 στο ματς.

Η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια και στο δεύτερο σετ, με την Κόστιουκ να βρίσκει αμέσως ένα μπρέικ και να φθάνει στο 2-0, για να “απαντήσει” αμέσως η Σάκκαρη με δικό της μπρέικ και να ισοφαρίσει σε 2-2. Ακολούθησε ένα “τρελό” σερί με μπρέικ και από τις δύο αθλήτριες, για να φθάσουν ισόπαλες μέχρι και το 6-6 και το σετ να κριθεί στο τάι μπρέικ. Εκεί η Μαρία βρήκε και προβάδισμα για τη νίκη, αλλά ήταν η Ουκρανή αυτή που έκανε την ανατροπή και με 7-5 “έκλεισε” το σετ στο 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, όπου η Σάκκαρη ξεκίνησε αυτή τη φορά με δικό της μπρέικ, αλλά οι δύο τενίστριες συνέχισαν να χάνουν τα γκέιμ στο σερβίς τους. Μετά από συνολικά 6 μπρέικ, η Σάκκαρη βρέθηκε να σερβίρει για να μείνει στο ματς, αλλά η Κόστιουκ “έσπασε” και πάλι το σερβίς της, για να κλείσει το σετ με 6-4 και να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ και την πρόκριση για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: newsit.gr