Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 8ο μετάλλιο για την Ελλάδα, χάλκινος ο Νταουρέν Κουρέγκλιεφ

Νταουρέν Κουρουγκλίεφ

"Δεν ήρθα εδώ για αυτό ακριβώς, ήρθα για το χρυσό, αλλά ο Θεός μού έδωσε αυτό το μετάλλιο" δήλωσε ο Νταουρέν Κουρέγκλιεφ.

To χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα κατόρθωσε να κατακτήσει ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ το βράδυ της Παρασκευής νικώντας με 6 – 4 τον Άμινε Μίλες. Σε έναν απαιτητικό αγώνα πάλης, στον ημιτελικό των 74 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κουρουγκλίεφ πήρε τη νίκη και βεβαίως την τρίτη θέση!

Αυτό αξίζει να σημειωθεί πως είναι και το πρώτο της Ελλάδας στο συγκεκριμένο άθλημα ύστερα από το 2004. Στην φετινή Ολυμπιάδα, δε, που λαμβάνει χώρα στο Παρίσι, το χάλκινο μετάλλιο του Κουρουγκλίεφ προστίθεται στα προηγούμενα επτά των αθλητών μας με την Ελίνα Τζένγκο να ελπίζει σε ακόμα ένα αύριο.

Λίγο μετά το τέλος του σκληρού του αγώνα, η Κατερίνα Αναστασοπούλου συνάντησε τον Νταουρέν Κουρουγκλίεφ μαζί με τον προπονητή του. Ο εκπρόσωπος την Ελλάδας δεν μπόρεσε να κρύψει την χαρά του για αυτό το επίτευγμα με τα «σπασίμπα» και τα χαμόγελα να γεμίζουν τις δηλώσεις του.

«Δεν ήρθα εδώ για αυτό ακριβώς το μετάλλιο, ήρθα για το χρυσό, αλλά ο Θεός μού έδωσε αυτό το μετάλλιο. Ευχαριστώ πολύ τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, που μου έδωσε την ευκαιρία να παλέψω στους Ολυμπιακούς Αγώνες» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης, Νταουρέν Κουρουγκλίεφ το βράδυ της Παρασκευής/