Zappit

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις προτού αγοράσεις την καινούργια σου TV!

Έχεις βγει στο κυνήγι για την καινούργια σου τηλεόραση; Εάν ναι, εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να προσέξεις πριν την αποκτήσεις.

Εάν βρίσκεσαι «εκτός» του χώρου των τηλεοράσεων για αρκετά χρόνια, τότε η αγορά μιας νέας τηλεόρασης ίσως φανεί στην αρχή δύσκολη υπόθεση. Με τις νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά να εμφανίζονται συνεχώς στο προσκήνιο, είναι λογικό να μην ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Σταμάτα όμως να ανησυχείς. Σε έχουμε καλυμμένο! Από το μέγεθος και την ανάλυση μέχρι τις έξυπνες νέες τεχνολογίες, εδώ θα βρεις όλα εκείνα τα οποία είναι καλό να ξέρεις πριν αποκτήσεις τη νέα σου TV.

Το μέγεθος μετράει

Όταν μιλάμε για τηλεοράσεις, το μέγεθος έχει πραγματικά σημασία. Δεν είναι όλες οι τηλεοράσεις για όλους τους χώρους. Γι΄αυτό υπάρχουν άλλωστε και διαφορετικά μεγέθη. Μια τηλεόραση που πιάνει έναν ολόκληρο τοίχο σ’ ένα μικρό υπνοδωμάτιο δεν θα είναι και η ιδανικότερη επιλογή. Όπως άλλωστε δεν θα ήταν καλό να βγάζεις κάθε φορά τα κιάλια σου για να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία στον σαλόνι σε μια πολύ μικρή τηλεόραση. Επομένως, πριν αγοράσεις τη μεγαλύτερη τηλεόραση που θα βρεις στην πρώτη σου βόλτα σε κάποιο κατάστημα, μέτρησε πολύ καλά το χώρο σου.

Κάθε δωμάτιο, ανάλογα με τα τετραγωνικά του και τη διαρρύθμισή σου μπορεί να έχει διαφορετικό σημείο ιδανικής θέασης. Αν και κάποτε νομίζαμε ότι μια “σαραντάρα” τηλεόραση ήταν τρομερά μεγάλη για το σαλόνι μας, τη σημερινή εποχή δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει το ίδιο καλά τις ανάγκες θέασής μας όσο μια μεγαλύτερη TV.

Για παράδειγμα, μια 55’’ ιντσών τηλεόραση διαθέτει ιδανική απόσταση θέασης τα 1,7m. Μια 65’’ ιντσών διαθέτει τα 2.0m ενώ μπορείς να παρακολουθείς άνετα ό,τι επιθυμείς από απόσταση 2.6m σε μια 65άρα. Έχε στο νου σου ότι η απόσταση αλλάζει ελαφρώς έως και πολύ ανάλογα και με την ανάλυση της τηλεόρασης. Τέλος, μην ξεχνάς να ελέγξεις τις πραγματικές διαστάσεις μιας τηλεόρασης πριν την αγοράσεις. Μπορεί ναι μεν να έχεις ενθουσιαστεί με μια τρομερή 75άρα TV αλλά οι φυσικές της διαστάσεις καθώς και η βάση με το πλαίσιο της να μην της επιτρέπουν να χωρέσει στο έπιπλό σου ή στο ακριβές σημείο του τοίχου που υπολόγιζες.

Η ανάλυση είναι το κλειδί

Τα πράγματα εδώ είναι απλά. Όσο πιο υψηλή ανάλυση τόσο πιο λεπτομερείς και ζωντανή θα είναι η εικόνα που θα βλέπεις. Όσο περισσότερα τα pixel μιας οθόνης τόσο πιο ευκρινής είναι η εικόνα της. Μην πέσεις όμως στην παγίδα των αναλύσεων. Μια 8Κ τηλεόραση μπορεί να ακούγεται ως η καλύτερη επιλογή για την ιδανικότερη εικόνα αλλά θα βρεις ελάχιστο περιεχόμενο διαθέσιμο σε τόσο υψηλή ανάλυση. Προτίμησε, εάν θες τη συμβουλή μας, μια 4Κ ULTRA HD.  Μιλάμε για κορυφαία ποιότητα εικόνας, με τρομερά χρώματα και εξαιρετικό μαύρο. Αν είσαι μάλιστα gamer, οφείλεις να επενδύσεις σε μια τέτοιους είδους TV εάν θέλεις να ανεβάσεις κατά πολύ τόσο το gaming σου όσο και να βιώσεις εντονότερα τις προσλαμβάνουσες που αυτό σου προσφέρει!

 Ρυθμός ανανέωσης

Επειδή δεν θέλουμε να σε κουράσουμε με λεπτομέρειες και όρους που θα σου φανούν… κινέζικα, ο ρυθμός ανανέωσης μιας τηλεόρασης αναφέρεται πρακτικά στο πόσο συχνά ανανεώνεται η εικόνα στην οθόνη. Όπως είναι λογικό, όσο υψηλότερος αυτός ο ρυθμός τόσο πιο ομαλή θα είναι η αλλαγή. Εάν ψάχνεις για μια καλή εμπειρία θέασης, τότε ψάξε για μια TV με ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον 60HZ. Προφανώς για ζήσεις μια μοναδική εμπειρία θα χρειαστεί να ανέβεις κατά πολύ στα HZ.

Smart TV

Θα μπορείς να συνδέσεις το κλιματιστικό και την κουζίνα σου με το Wi-Fi στο σπίτι σου και όχι την TV σου; Η αγορά μιας Smart TV σήμερα είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον για όσους λατρεύουν να τσιλάρουν βλέποντας Netflix, παρακολουθώντας βίντεο στο youtube κ.α.  Ένα κέντρο ψυχαγωγίας βρίσκεται μπροστά στα μάτια και στα αυτιά σου.

Ποιότητα ήχου

Επειδή το Α για μια συναρπαστική εμπειρία θέασης είναι η εικόνα αλλά το Ω είναι ο ήχος, καλό θα ήταν να δώσεις ιδιαίτερη βάση και στον τελευταίο. Πάρα πολλά μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένα ηχεία υψηλής ποιότητας. Αυτά είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν ένα πραγματικά νέο επίπεδο εμπειρίας Dolby Atmos. Μιλάμε για έναν πολυδιάστατο ήχο που βυθίζει θεατές και gamers σ’ ένα σύμπαν καταιγιστικής δράσης!  Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να πλαισιώσεις τη νέα σου TV με μια εξίσου ποιοτική soundbar.