Οι Κινέζοι έφτιαχναν κι έπιναν μπύρα από κριθάρι πριν 5.000 χρόνια!
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αντικείμενα και άλλα ίχνη σε μια τοποθεσία της βόρειας Κίνας, που δείχνουν ότι οι αρχαίοι Κινέζοι έφτιαχναν μπύρα και μάλιστα από κριθάρι, πριν από τουλάχιστον 5.000 χρόνια, με διαδικασίες όχι πολύ διαφορετικές από τις σημερινές.
Παραμένει ασαφές το πότε ξεκίνησαν να πίνουν μπύρα στην αρχαία Κίνα, ενώ κανείς επιστήμονας δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά τι είδους γεύση είχε η προϊστορική κινεζική μπύρα, καθώς παραμένει άγνωστη η ακριβής συνταγή της, αλλά μάλλον γλύκιζε. Έρευνα έφερε στο φως…