Zappit

Ο. Τζιόβας: Ζηλεύω την Κατερίνα γιατί είμαι ερωτευμένος

Διαβάστε τι είπε για την σχέση του με την Κατερίνα Παπουτσάκη

– Λες την ηλικία σου;
«Έκλεισα τα 28 πριν από δύο μήνες».

– Θέλεις να κάνεις οικογένεια;
«Προέρχομαι από μια οικογένεια που είναι καλά μέσα στο γάμο. Οι γονείς μου είναι μαζί και έχω θετική άποψη για το γάμο. Το βρίσκω ωραίο. Συντροφικότητα… Μου αρέσει. Δεν τον σκέφτομαι όμως για τώρα το γάμο, αλλά για πολύ αργότερα. Θα δούμε…».

– Θα έκανες παιδί εκτός γάμου;
«Ο γάμος σαν θεσμός δεν έχει να κάνει κάτι. Όταν λέμε “γάμος”, έχω στο μυαλό μου τη συμβίωση και τη μονιμοποίηση μιας σχέσης, δεν έχει να κάνει με το μυστήριο ή αν θα βάλεις βέρες. Οπότε το παιδί, αν υπάρχουν τα παραπάνω, με γάμο ή χωρίς, θεωρώ πως ναι, θα το έκανα. Γιατί όχι; Δεν με νοιάζει αν ο γάμος θα είναι θρησκευτικός ή πολιτικός».

– Πώς αντιδράς όταν τα βλέμματα των αντρών σε μια έξοδό σας είναι στραμμένα στη σύντροφό σου, Κατερίνα Παπουτσάκη; Σου προκαλεί ζήλια;
«Ούτως ή άλλως μου προκαλείται το αίσθημα της ζήλιας. Ζηλεύω, ναι. Ποιος δεν ζηλεύει; Άμα δεν ζηλεύεις, μάλλον δεν είσαι ερωτευμένος. Ζήλια σε λογικά πλαίσια όμως, όχι να “κατεβάζουμε” τα πιάτα. (Γέλια.)».

– Η σχέση σου με την Κατερίνα έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα. Πιστεύεις ότι αυτό δεν κάνει καλό;
«Διαιωνίζεται! Είναι αδιάφορο για έναν καλλιτέχνη».

– Βοηθάει στην προβολή ή στο να ανέβει το κασέ;
«Σίγουρα, αφού υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν αυτά που αφορούν την προσωπική ζωή, οπότε μάλλον καλό είναι. Θα ήθελα να μη συνεχιστεί, καθόλου όμως».

– Στο μπαρ «Trova» τι κάνεις;
«Κάνω μια παράσταση που λέγεται “Redσκουφίτσα” κάθε Τρίτη».

– Σε τρομάζει το μέλλον σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου;
«Δεν έχω πρόβλημα να κάνω κι άλλες δουλειές».

– Πίκρα έχεις εισπράξει από τη ζωή σου;
«Μάλλον όχι. Το γεγονός που με έχει χαράξει είναι όταν έμεινα σε μια τάξη του σχολείου και την επανέλαβα. Ήταν καθοριστικό. Με ταρακούνησε! Με έκανε καλύτερο, σκέφτηκα πιο σοβαρά. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν ευτυχισμένα: γονείς, σπίτι, χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα γλυκά της μαμάς. Είχα δύσκολη παιδική ηλικία, ήμουν δύσκολο και απροσάρμοστο παιδί με την εκπαίδευση. Ήμουν υπερκινητικός και δεν έβρισκα πού να εξαντλήσω την υπερκινητικότητά μου. Τη βρήκα την άκρη λίγο αργά με το θέατρο. Παράπονό μου είναι ότι το σχολείο δεν μου έδωσε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτώ το ταλέντο και τις δεξιότητές μου γενικότερα – το εκπαιδευτικό σύστημα».

– Είσαι άνθρωπος που μπορεί κάποιος να τον πλησιάσει εύκολα;
«Αν έρθει να μου μιλήσει κάποιος, θα καταλάβει ποιος είμαι. Είναι κρίμα να βασιζόμαστε στην εικόνα που δείχνουν τα ΜΜΕ. Κι εγώ έχω επηρεαστεί από αυτό που βλέπω στα ΜΜΕ. Φίλους έχω και από τα παλιά και από τα… καινούργια!».

– Πώς αντιδράς στις θαυμάστριες που εκδηλώνουν το θαυμασμό τους έντονα και ίσως προκλητικά;
«Αντιδρώ όπως με οποιαδήποτε κοπέλα που δεν θα ήταν θαυμάστριά μου. Δεν έχω συγκεκριμένο τρόπο. Γίνεται αυτόματα».

– Έχεις έρθει σε δύσκολη θέση από μια επιθετική συμπεριφορά θαυμάστριας;
«Ναι, ναι, αρκετές φορές κιόλας. Κατέβασα το κεφάλι και έφυγα. Απομακρύνθηκα όσο μπορούσα από αυτό που συνέβαινε. Είναι λίγο τρομακτικό, σαν να στοχοποιείσαι. Βέβαια, δεν γίνεται από κακή πρόθεση, αλλά δεν μου αρέσει».

– Σχέσεις με αυτό που λέμε «lifestyle» έχεις;
«Μάλλον όχι. Τα εξώφυλλα γίνονται για τη δουλειά μου. Με έχουν κάνει εξώφυλλο μία φορά μόνο την ώρα που δεν το ήθελα. Ήρθα σε δύσκολη θέση και αντιμαχία με κάποιους ανθρώπους».

– Σε πικραίνει περισσότερο να γράφεται στον Τύπο κάτι ­άσχημο για σένα ή για την Κατερίνα;
«Με πειράζει περισσότερο για την Κατερίνα, απ’ ό,τι για τον εαυτό μου».

– Σε έχει «παρασύρει» κάποια είδηση σε λάθος εντυπώσεις;
«Κάποτε, όταν τα σχόλια ήταν αρνητικά, με “παρέσυραν” και με έπαιρνε από κάτω. Είναι σημαντικό όμως να παίρνεις κακές κριτικές, γιατί αυτές σε κάνουν καλύτερο. Αν παίρνεις μόνο καλές, μένεις στάσιμος, ενώ η κακή κριτική σε επηρεάζει και σε ταρακουνάει. Όταν μου λένε καλά λόγια, ντρέπομαι, νιώθω άβολα. Όχι όμως ότι νιώθω καλύτερα να μου λένε κακά πράγματα, πάλι άβολα νιώθω. Το βάλσαμο είναι το χειροκρότημα».

– Αν μπορούσες να επιλέξεις τα έργα που θα έπαιζες, ποια θα ήταν αυτά; Πώς θέλεις να σε ξέρουν;
«Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα σχετικά με το τι θέλω να είμαι, κωμικός ή δραματικός ηθοποιός. Μου αρέσει το εκτελεστικό μέρος αυτής της δουλειάς, να εξυπηρετώ δηλαδή την ιστορία και την πλοκή. Προτιμώ να έχει να πει κάτι στο κοινό αυτό που κάνω».

– Πώς αισθάνθηκες που τραγούδησες τραγούδια του Σάκη Ρουβά στους «Πειρατές»;
«Φέτος τραγούδησα Σάκη Ρουβά, πέρυσι ήταν μίμηση του Σάκη Ρουβά. Τον θαυμάζω ως καλλιτέχνη, αλλά δεν θα κάτσω να ακούσω αυτή τη μουσική».

– Μπορεί να τραγουδάς, αλλά κατά κοινή ομολογία η Κατερίνα έχει καλύτερη φωνή από εσένα.
«Ναι, συμφωνώ. Κάνω κι εγώ μαθήματα με το δάσκαλό της, μήπως τη φτάσω λίγο. (Γέλια.) Έχω τραγουδήσει και Γιάννη Βογιατζή, τον οποίο επίσης προσπαθούσα να φτάσω. Κινηματογραφικά τραγούδια, όμορφα».

– Η Κατερίνα «πατάει φρένο» σε πράγματα που εκείνης δεν της αρέσουν, ενώ εσύ θέλεις να τα κάνεις;
«Όχι ιδιαίτερα. Αν έχουμε να πούμε κάτι ο ένας στον άλλο, το λέμε όσο κακό ή αυστηρό και να είναι. Κυρίως αυστηρά».

– Είναι καλύτερα να έχεις σύντροφο από τον ίδιο χώρο εργασίας;
«Ναι, όταν άνθρωποι που δεν ανήκουν στο χώρο μας έχουν σχέση με έναν άνθρωπο αυτού του χώρου έχουν πρόβλημα. Μπορεί να ζηλεύουν πολύ όταν κάνεις μια ερωτική σκηνή στην τηλεόραση. Είναι ξένοι με αυτό και δεν μπορούν να το αντιληφθούν».

– Ανταγωνισμός δεν υπάρχει;
«Βέβαια και υπάρχει ανταγωνισμός. “Παντρεύεται” όμως άμα υπάρχει αγάπη. Η κάθε σχέση έχει δυσκολίες. Το να μπορέσουν να ταιριάξουν δύο άνθρωποι δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο».

– Ορισμένοι συνάδελφοί σου έχουν κάνει κριτική σε κάποιους άλλους συναδέλφους σου, όπως στην περίπτωση της Ζέτας Μακρυπούλια. Ποια είναι η γνώμη σου;
«Είναι άστοχο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Είναι κρίμα. Ο κόσμος είναι ο πιο ισχυρός κριτής απ’ όλους μας».

της ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ