Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε «μύθος» στους κρίκους με το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των κρίκων που βρέθηκε για τρίτη συνεχή Ολυμπιάδα στο βάθρο των μεταλλίων!

Ιστορία με χρυσά γράμματα στο αγώνισμα των κρίκων θέλησε να γράψει ο Λευτέρης Πετρούνιας, το απόγευμα της Κυριακής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι. Με την προσπάθεια του, ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης επιδίωξε να αποσπάσει το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιάδα.

Κι αυτό μιας και προηγήθηκαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας διαγωνίστηκε τρίτος στη σειρά, αμέσως μετά τους Κινέζους Τζινγκιουάν Ζόου και Γιανγκ Λιου που θεωρούνταν και φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 15.100 βαθμούς. Από νωρίς, λοιπόν, μιας και αγωνίστηκε τρίτος στη σειρά εμφάνισης, ο Λευτέρης Πετρούνιας «γράπωσε» την τρίτη θέση κρατώντας την μέχρι το τέλος του μεγάλου τελικού στους κρίκους.

Έτσι, ο Λευτέρης Πετρούνιας μπορεί να θεωρείται πια «μύθος» καθώς, ύστερα από το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, είναι ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος με τρία μετάλλια σε τρεις συνεχείς Ολυμπιάδες.