Ντίνος Καρύδης: Τι έλεγε στην τελευταία του συνέντευξη για Βουγιουκλάκη, Καρέζη και Πέτρο Φιλιππίδη;

Ντίνος Καρύδης

Όλα όσα είχε πει τότε ο Ντίνος Καρύδης.

Ο Ντίνος Καρύδης έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 85 του χρόνια, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να κάνει γνωστή την δυσάρεστη αυτή είδηση. Ο ηθοποιός, που τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τα φώτα, είχε δώσει την τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά τον Δεκέμβριο του 2022.

Ντίνος Καρύδης: Αυτή ήταν η τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση – Όλα όσα είχε πει τότε

Τότε, ο Ντίνος Καρύδης είχε μιλήσει, μεταξύ άλλων, για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Το απόσπασμα της συνέντευξης…

Πώς σας φάνηκαν όλα αυτά που συνέβησαν στο θέατρο με τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Όλα αυτά που έγιναν και με τον Φιλιππίδη έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες. Ήμουν στο ίδιο έργο με την εξαιρετική Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και δεν είχα καταλάβει κάτι. Αν συνέβησαν όλα αυτά συνέβησαν με κλειστές πόρτες. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχα κάποια προβληματάκια, αλλά δεν θα ήθελα να σταθούμε σε αυτά.

Αυτά συνέβαιναν και παλιότερα;

Όχι δεν γινόντουσαν. Ούτε ο Ρίζος ούτε ο Παπαμιχαήλ έκαναν τέτοια πράγματα που έλεγαν πως είναι απαιτητικοί.

Ντίνος Καρύδης: Η ατάκα που του άνοιξε τις πόρτες της υποκριτικής και ο ρόλος του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Από τη συνεργασία με την Αλίκη και την Τζένη τι θυμάστε;

Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό. Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.

Στο τέλος ήσασταν δίπλα στην Αλίκη;

Όχι δεν ήμουν και όταν έφυγε το έμαθα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Το έμαθα από το ραδιόφωνο και σοκαρίστηκα.

Πηγή εικόνας: NDP