Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Ήμασταν αγκαλιά, δακρύζαμε»

Νίκος Πλακιάς

«Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη συναυλία, είναι σαν να καταπατώ τα πιστεύω μου», είπε ο Νίκος Πλακιάς.

Με το βλέμμα στραμμένο στη συναυλία στην μνήμη των παιδιών τους που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού και ο Νίκος Πλακιάς ενώνουν τις φωνές τους με όλους τους συγγενείς των θυμάτων βάζοντας τέλος στην κόντρα που είχε προκληθεί.

Ύστερα από μία εβδομάδα αντιπαράθεσης για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το αντίτιμο των 15€, ο Νίκος Πλακιάς με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media, άφησε πίσω του την έριδα.

Οι οικογένειες των θυμάτων τόνισαν ότι επρόκειτο για μια διαφωνία και ότι κοινός σκοπός παραμένει η δικαίωση των δικών τους ανθρώπων.

Η συναυλία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου.

Μιλώντας στο MEGA για το θέμα, ο Νίκος Πλακιάς, τονίζει: «Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, εγώ δεν είχα κανέναν άλλον λόγο να αμφισβητήσω τις αποφάσεις αυτές. Δεν υπήρχε καμία διχόνοια, καμία διαμάχη, καμία διάσπαση. Από την στιγμή που θα γίνει η συναυλία και θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας και στην υπόθεση των Τεμπών, φυσικά και έπρεπε να παρακινήσω όποιος ήταν να πάει (…) άσχετα αν εγώ δε θα είμαι. Θεωρώ ότι ήταν το σωστό, αυτό έκανα».

Ο Νίκος Πλακιάς πρόσθεσε: «Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός, ο στόχος είναι κοινός. Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες που θα ξεκινήσει η δίκη θα είμαστε πάντα όλο και πιο πολύ ενωμένοι. Ξεκινώντας τα δικαστήρια θα μας βρουν όλους εκεί απέναντι, ο στόχος μας θα είναι να κλείσουμε φυλακή όσους περισσότερους μπορούμε».

Ο Νίκος Πλακιάς ανέφερε επίσης: «Συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, ιδίως δραστηριότητες, φιλανθρωπίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να ενεργήσουμε 250 άτομα με το ίδιο σκεπτικό στο νομικό πλαίσιο. Η λέξη ευρωπαϊκά δικαστήρια μας έκανε να θυμώσουμε ακόμα περισσότερο. Εδώ δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα ελληνικά δικαστήρια, είναι μια μακρόχρονη δίκη η οποία θα διαρκέσει 6 με 8 χρόνια. Αν δεν τελεσιδικήσει η δίκη στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά».

Σχετικά με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, ο Νίκος Πλακιάς σημειώνει: «Ο σύλλογος από την αρχή που μαζευόμασταν και κάναμε τις συνεδριάσεις, λέγαμε ότι πρέπει να γίνει ένας σύλλογος ο σκοπός του οποίου θα είναι να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, να βοηθάμε οργανώσεις που έχουν ανάγκη, πάντα όμως αφιλοκερδώς και χωρίς να ζητήσουμε ουδεμία δραχμή. Η σύγκρουση με τον σύλλογο επήλθε όταν βάλανε ένα αντίτιμο των 10 ευρώ. Εκεί αποσχιστήκαμε σχεδόν όλες οι οικογένειες. Εφόσον όμως ο σύλλογος είναι νόμιμος και λειτουργεί και έχει σφραγίδα, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη νομιμότητά του».

Για τη Μαρία Καρυστιανού, ο Νίκος Πλακιάς λέει: «Έχουμε πάρα πολύ αγώνα μπροστά μας, δεν αμφισβητώ κανένα κίνητρο από κανέναν συγγενή οικογένειας. Θα ήταν για μένα άτοπο να πω ότι η Μαρία δεν πρόσφερε. Αγκαλιά ήμασταν, δακρύζαμε. (…) Όλοι μάς περιμένουν στη γωνία για διάσπαση, ανθρωποφαγία. Δεν ισχύουν αυτά, η ανάρτηση ήταν ξεκάθαρη, ήμασταν αντίθετοι στο θέμα του αντιτίμου. Δεν είχαμε καμία διαφωνία με κανέναν άλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να διασπαστούμε, στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους μαζί. Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη συναυλία, είναι σαν να καταπατώ τα πιστεύω μου».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να ‘τσεπώσει’; Είναι δυνατόν να αφήσω σκιές για οικονομικές εκκρεμότητες για την κα Καρυστιανού; Η κα Καρυστιανού ήταν η πρώτη που βγήκε για τα Τέμπη. Αλλά ό,τι γίνεται να γίνεται στο όνομα του παιδιού του καθενός. Είναι ορισμένες κόκκινες γραμμές που πρέπει να τις σεβαστούμε», καταλήγει.

Πηγή: megatv