Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Έδωσε Πανελλήνιες γράφοντας για τη βία κατά των γυναικών

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε για την ισότητας των φύλων...

Τις προσωπικές του απόψεις για την βία κατά των γυναικών κλήθηκε να εκφράσει γραπτών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος την Παρασκευή συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες 2023. Ο καταδικασμένος, σε πρώτο βαθμό, δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Μαλανδρίνου προκειμένου να εξεταστεί στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο πλαίσιο των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Όπως έγινε γνωστό, οι υποψήφιοι την φετινή χρονιά έπρεπε να γράψουν για την έμφυλη βίας και την ισότητας των δύο φύλων, αναφέροντας φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο και προτείνοντας τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέφερε η δημοσιογράφος Βάσω Παλαιού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου, το βράδυ της Παρασκευής, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει να μην διεξαχθεί η δίκη στις ημερομηνίες που γίνονται οι Πανελλήνιες εξετάσεις αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Γι’ αυτό, αν και τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη στυγερή δολοφονία της νεαρής συζύγου του μπροστά στο παιδί τους, μοιάζει τουλάχιστον σαν… παιχνίδι της μοίρας το γεγονός ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς στο έγκλημα των Γλυκών Νερών κλήθηκε να εκφέρει άποψη για το SOS θέμα των φαινομένων της έμφυλης βίας που βρίσκεται σε έξαρση προκαλώντας συχνά την αντίδραση της ελληνικής, και όχι μόνο, κοινωνίας.