Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,48 μέτρα και είναι για δεύτερη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης

Μίλτος Τεντόγλου

Διαβάστε περισσότερα...

Την μάχη των μαχών, αυτή για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, κλήθηκε να δώσει ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Τρίτη στο Παρίσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης βρέθηκε με άνεση στον μεγάλο τελικό του άλματος εις μήκος, μόλις με μια προσπάθεια στα προκριματικά, για να διεκδικήσει ξανά την κορυφή.

8,27 μέτρα έγραψε ο πίνακας στο πρώτο του άλμα για να πάρει και πάλι θέση ο Μίλτος Τεντόγλου φτάνοντας τα 8,48 μέτρα στη δεύτερη του προσπάθεια. Ο αθλητής από την Ιταλία αλλά και εκείνος από την Τζαμάικα ήταν οι κυριότεροι αντίπαλοι του μιας και από νωρίς βρίσκοντας στις πρώτες θέσεις.

Το δεύτερο του άλμα, αυτό των 8,48 μέτρων ήταν εκείνο με το οποίο ο Μίλτος Τεντόγλου «καρφιτσώθηκε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα δίχως να μπορεί κανείς να τον προσπεράσει σε αυτόν. Έτσι, όταν έπεσε η αυλαία του μεγάλου τελικού στο άλμα εις μήκος των ανδρών, ο Έλληνας πρωταθλητής αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως πλέον ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άνθρωπος στην ιστορία του εν λόγω αθλήματος που κρατάει το χρυσό του μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα μετά τον Καρλ Λιούις!