Μίλτος Τεντόγλου: Πανευτυχής στην απονομή του χρυσού μεταλλίου, ρίγη συγκίνησης στον Εθνικό Ύμνο

Μίλτος Τεντόγλου

Συγκινημένος ο Μίλτος Τεντόγλου στέφθηκε για δεύτερη συνεχή φορά ο κορυφαίος των κορυφαίων στο άλμα εις μήκος.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη συνεχή Ολυμπιάδα κατόρθωσε να βρεθεί ο Μίλτος Τεντόγλου. το βράδυ της Τετάρτης, στη Γαλλία. Ο Έλληνας πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης έγραψε τη δική του σελίδα στην ιστορία του άλματος εις μήκος μια ημέρα νωρίτερα με το άλμα που πέτυχε στα 8,48.

Έτσι, όπως είδαμε το βράδυ της Τετάρτης, εμφανώς συγκινημένος, ο Μίλτος Τεντόγλου φόρεσε στον λαιμό το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες για να ακουστεί λίγα δευτερότερα αργότερα, για πρώτη φορά φέτος, ο ελληνικός Εθνικός Ύμνος στο στάδιο.

Με αυτή τη νέα του επιτυχία στο άλμα εις μήκος, ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να φτάσει το ρεκόρ που είχε μέχρι πρότινος μόνο ο Καρλ Λιούις στην ιστορία του αθλήματος κρατώντας το χρυσό του μετάλλιο για δεύτερη συνεχόμενη Ολυμπιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως ο χρυσός μας Ολυμπιονίκης πρόσφερε το έβδομο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ και την Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο να ευελπιστούν πως θα αυξήσουν αυτόν τον αριθμό στους δικούς τους τελικούς.